Denne opskrift på flæskesteg sovs / brunsovs er rimelig nem. Du kan evt. lave den dagen før så det er nemt, når du skal bruge den.
Ingredienser til at lave brun julesovs:
5-6 dl sky eller siet væske fra flæskestegen. Bouillon eller fond.
1 spsk. fedtstof/smør
2 spsk. mel
Salt & peber
Sovsekulør
Sådan gør du:
Fedtstoffet smeltes ved moderat varme i en gryde, dæmp varmen en smule og tilsæt melet, lad melet blive lysebrunt, tilsæt så sky, fond eller den siet væske. Undertilsætningen og efter tilsætningen skal der røres godt rundt i gryden, lad derefter sovsen bage stile og roligt op, tilsæt sovekulør og salt og peber efter smag.
Tip: Tilsæt flæskesteg sovsen en smule ribsgelé for at give sovsen en smule mere sødme. Sovsen kan sagtnes tilberedes dagen før og varmes op ved svag varme dagen efter.
|