Send julekort i 2012

At sende et julekort – en dejlig tradition, men selve begrebet julekort har udviklet sig enormt.


Lav selv julekort

Fra at købe enkle søde kort med julemotiver til at sende sms, mms og email hvor kun fantasien sætter grænser for indholdet, er der jo et stort spring. Men meningen og tanken bag er den samme, vi ønsker at vor familie og vore venner skal vide at vi tænker på dem og ønsker dem alt godt.

I den mørke tid omkring jul hvor vi opholder os meget indendørs, er det en hyggelig aktivitet at skrive til venner og bekendte, om hvad der er sket i årets løb af store og små ting, af glædelige og sørgelige begivenheder samt at ønske dem en god jul og et godt og dejligt nyt år.

Ideer til julekort anno 2012

Det klassiske julekort:

Lav selv dine julekort – det kan gøres nemt via nettet (Du kan bl.a. lave dit eget personlige julekort her

Du kan bruge mange forskellige motiver på dine julekort – det mest populære er dog helt sikkert at bruge sine egne personlige billeder. Børn og børnebørn med nissehuer har været et yndet motiv i mange år og er det stadig. Sne og nisser på kælk har også i årevis været et oplagt motiv på et julekort. Der findes masser af ideer til julekort – motiverne er mangfoldige – og de kan sendes i eller uden kuvert.

Det er blevet meget almindeligt at bestille kortet på nettet, hvor det for nogle år siden var en stor forretning for fotograferne at lave julekort. Du kan dog også lave dine egne kort – det er nemt og hyggeligt. Du skal bare bruge lidt karton evt. billeder eller ting fra naturen som mos, blade og bær. Vær opmærksom på

Elektroniske julekort:

SMS og MMS – en nem og hurtig måde for den rigtig travle person. Skriv en lille personlig hilsen og send sms´en af sted eller download en speciel hilsen og send videre. Tag et billede af børnene eller hunden og send en mms sammen med en julehilsen. En nem og sød måde at sende en julehilsen på, hvis man ikke lige er til de store skriverier. (her kan du finde SMS julekort)

Email og Facebook– bliver nok efterhånden den mest brugte, fordi det er så nemt at skrive og sende, nemt at sætte sit eget personlige præg på brevet og nemt at tilføje billeder eller links. Sidst men ikke mindst er man fri for at gå i postkassen og også at skulle betale den dyre porto. (Her finder du E-mail julekort)

Ulempen ved elektroniske julekort er det triste i at undgå postkassen og frimærkerne, og at man så ikke får købt smukke julemærker, som er en dejlig tradition og som mange mennesker samler på. Heldigvis kan vi købe elektroniske julemærker og vedhæfte vores julemails, så julemærkehjemmene får stadig støtte til deres arbejde med børn, som har det svært.

Historien bag julekortet

De første julekort i verden blev sendt midt i 1800 tallet af en englænder, motivet var en familie omkring julebordet. I Danmark startede traditionen med at sende julekort i 1870´ne.

Hvis du har flere ideer til julekort, er du meget velkommen til at smide en kommentar.

1 Comment

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?