Ingredienser:
1 And (ca. 3,5 kg)
3 tsk. groft salt
200g svesker uden sten.
3 små madæbler (Vi anbefaler saftige og syrlige æbler f.eks. Boskoop)
Sådan gør du:
Start altid med at rense anden med dine hænder, sørg for at skyl og rens anden indvendig og skulle der side nogle fjerester udvendigt fjernes disse også.
Klip derefter vingespidser og gump af anden, vingespidserne indeholder ikke kød og bliver derfor brændt under stegningen.
Gnid anden ind i salt udvendig og indvendig, bliver salten ved med at falde af, kan du med fordel smøre lidt olie på ydresiden , som kan hjælpe med at få salten til at hænge fast.
Skræl æblerne og skær dem i stykker.
Fyld æblerne og sveskerne ind i anden, dette gøres for at sikre at anden ikke bliver tør.
Til slut lukkes anden med kødnåle, så indholdet ikke falder ud under stegningen.
Stegningen:
Der findes mange forskellige meninger om hvordan en and skal steges, for at få den sprød samtidig med at den ikke må blive tør.
Det er vores erfaring at det er en god idé at langtidsstege anden i 2-3 timer ved 175 grader. De sidste 5 minutter kan med fordel være på grill, for at gøre skindet ekstra sprødt. Det er vigtigt du har et øje på anden hele tiden mens ovnen står på grill, da bare 1 minut for meget, kan gøre andeskindet uspiseligt.
Tips:
Du kan med fordel stege anden dagen i forvejen og skære den ud i de ønskede stykker.
Læg derefter anden i et fad i køleskabet og tildæk det.
Når anden skal bruges, varmes den i ca. 20 minutter ved 200 grader, pensl evt. anden med lidt andefedt før den indsættes i ovnen.
|
God opskrift.
Og ja det er rigtig nemt at stege den dagen i forvejen og god ide med andefedtet til dagen efter så den ikke bliver så tør under genopvarmningen.
God Jul