Denne opskrift på brunede kartofler, giver med sikkerhed flotte og gyldnede kartofler. Det er ikke svært, men øv dig inden julemiddagen, så er du sikker på et super godt resultat.
Ingredienser:
1500 Gram små kartofler (pillet vægt)
150 Gram sukker
75 Gram smør
Sådan gør du:
Kog og pil kartoflerne.
Smelt smøren på en stor høj pande.
Fordel sukkeret i et jævnt lag på panden og lad det smelte ved kraftig varme. Når sukkeret er smeltet skrues der ned for varmen. Skyl kartoflerne i koldt vand i et dørslag eller lignende.
Derefter hældes kartoflerne op i panden, hvor de brunes ved kraftig varme i ca. 7 min.
Når alle kartoflerne er blevet karamelliseret, er de klar til servering.
Tips:
Hvis kartoflerne er ved at blive tørre under bruningen, kan man med fordel hælde lidt vand over kartoflerne.
Ønskes det at tilberede de brunede kartofler dagen før, kan dette nemt gøre ved at koge og pille kartoflerne dagen før, eller at nøjes med at brune dem ca. 3 min. dagen før, hvorefter er tilsættes ca. 1,5 dl vand. Stil derefter panden overdækket i køleskabet.
Når de skal tilberedes dagen efter, skal de blot på komfuret ved kraftig varme, indtil vandet er fordampet.
|