JuleBlog
  • Ægte julestemning
    • Hvid jul
    • Juletræ
    • Julemanden
    • Nisser
    • Julekort
    • Julepynt
    • Advent
    • Julehygge
    • Julehistorier
    • Juleaften
    • Årets julekurve
  • Smag på Julen
    • Julebryg
    • Juleopskrifter
    • Julemad
    • Fedtfattig julemad
    • Julefrokost
  • Juleshopping
  • Oplevelser i Julen
    • julekoncerter
    • Julefilm
    • Jul i TV
  • Andre juleting
    • Julekonkurrencer
No Result
View All Result
  • Ægte julestemning
    • Hvid jul
    • Juletræ
    • Julemanden
    • Nisser
    • Julekort
    • Julepynt
    • Advent
    • Julehygge
    • Julehistorier
    • Juleaften
    • Årets julekurve
  • Smag på Julen
    • Julebryg
    • Juleopskrifter
    • Julemad
    • Fedtfattig julemad
    • Julefrokost
  • Juleshopping
  • Oplevelser i Julen
    • julekoncerter
    • Julefilm
    • Jul i TV
  • Andre juleting
    • Julekonkurrencer
No Result
View All Result
No Result
View All Result

Klassisk kalkun opskrift

0
585
SHARES
3.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kalkun smager lækkert og er et godt og sundt alternativ til den traditionelle julemad.

Du skal bruge: en kalkun, ca. 6-7kg, 1 tsk salt, 1½ tsk peber.

Til fyldet skal du bruge: 4-500g gammelt hvidt brød (kun krummen), 2 spsk smør, 2 dl. finthakket løg, 2 fed hvidløg, ½ l hønsefond, 3 spsk friskhakket rosmarin og 3 spsk friskhakket timian, salt og peber.

Til saucen skal du bruge: væden fra kalkunen, fløde, salt, peber og jævning.. Evt. hønsebouillon til at spæde op med og evt. lidt portvin eller cognac. 



Smelt smør og tilsæt løg og hvidløg. Lad det simre lidt, tilsæt fond og hæld det over brødet, og blandingen æltes god sammen. Lad det nu stå og køle af i 15 min. Og herefter tilsættes urter og krydderier og blandes grundigt. Farsen kan evt. laves dagen i forvejen.



Gnid kalkunen med salt og peber og luk halsåbningen med kødnåle. Fyldet kommes i kalkunen og benene snøres sammen. Alternativt lukkes åbningen med kødnåle.



Kalkunen steges i ovnen med brystet op i 3½ – 4 timer, hvoraf de første 1½ time ca. er ved 200 grader, resten er ved ca. 175 grader. Dryp bryst med væden fra stegningen. Det sikrer at kødet bliver mørt og saftigt. Alternativt kan du anvende stegepose, det sikrer et godt resultat. Når kalkunen kommer ud af ovnen, skal den hvile i ca. 20 minutter.

Sauce: Når kalkunen kommer ud af ovnen, klipper du et hul i hjørne at stegeposen så væden kan komme fra kalkunen. Hæld 4-5 dl væde i en gryde og lad det stå mens kalkunen hviler. Skim fedtet fra når det har lagt sig på overfladen. Sæt gryden over blus og tilsæt fløde efter smag. Pas på med at komme for meget fløde i, da det kan fortrænge den gode kalkunsmag.
Hvis ikke du synes der er nok væde fra kalkunen, kan du tilsætte en god hønsekødsbouillon.
Krydr saucen med salt og peber og tilsæt evt. et skvæt portvin eller cognac. Hvis du bruger cognac, skal der ikke så meget i som hvis du bruger portvin. Til sidst jævnes saucen til den ønskede konsistens.

Velbekomme og glædelig jul.

Share234Tweet146Pin53

Beslægtede artikler

Lækker og fedtfattig julekonfekt

by admin
7. december 2010
0

Her finder du 3 forslag til fedtfattig julekonfekt som smager pragtfuldt. Chokoladedadler Tag stenen ud af dadlerne, fyld smuttede mandler...

Risalamande – Fedtfattig opskrift

by admin
23. november 2010
0

Til 4 personer skal du bruge: 2 dl grødris, 2 dl vand, 1 l. skummetmælk, 1 bæger kvark/fromage blanc (1%),...

Julefriskost med cognac og hasselnødder.

by admin
23. november 2010
0

Denne ost er utroligt lækker og du kan sagtens eksperimentere med andre smagsvarianter, så du kan lave et helt ostebord,...

Honningmarineret julekalkun med appelsin

by admin
23. november 2010
0

Dette er en supernem opskrift på kalkun uden alt for meget fyld der feder. Og så breder der sig den...

Next Post

Lækker julesalat

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recommended

Julehistorie: Jul da Susanne var barn

2. november 2009

Firmajulegaver 2013

29. oktober 2009

Popular Story

  • j dag

    J-dag 2023 er årets julebryg

    594 shares
    Share 238 Tweet 149
  • Nominér en person der har været “sød og artig” i 2012 – Vi trækker lod om 3 oplevelses-gavekort

    587 shares
    Share 235 Tweet 147
  • 5 julegaveideer til hele familien

    586 shares
    Share 234 Tweet 147
  • Nominér en person der har været “sød og artig” i 2023

    586 shares
    Share 234 Tweet 147
  • Juletræets historie

    585 shares
    Share 234 Tweet 146
Juleblog

Juleblog.dk er en populær dansk blog, der er dedikeret til alt relateret til julen. Bloggen blev oprettet i 2013 og har siden da været en fast kilde til inspiration, tips og ideer til juledekorering, julemad, julegaver, julemusik og meget mere.

  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.