JuleBlog
  • Ægte julestemning
    • Hvid jul
    • Juletræ
    • Julemanden
    • Nisser
    • Julekort
    • Julepynt
    • Advent
    • Julehygge
    • Julehistorier
    • Juleaften
    • Årets julekurve
  • Smag på Julen
    • Julebryg
    • Juleopskrifter
    • Julemad
    • Fedtfattig julemad
    • Julefrokost
  • Juleshopping
  • Oplevelser i Julen
    • julekoncerter
    • Julefilm
    • Jul i TV
  • Andre juleting
    • Julekonkurrencer
No Result
View All Result
  • Ægte julestemning
    • Hvid jul
    • Juletræ
    • Julemanden
    • Nisser
    • Julekort
    • Julepynt
    • Advent
    • Julehygge
    • Julehistorier
    • Juleaften
    • Årets julekurve
  • Smag på Julen
    • Julebryg
    • Juleopskrifter
    • Julemad
    • Fedtfattig julemad
    • Julefrokost
  • Juleshopping
  • Oplevelser i Julen
    • julekoncerter
    • Julefilm
    • Jul i TV
  • Andre juleting
    • Julekonkurrencer
No Result
View All Result
No Result
View All Result

Honningmarineret julekalkun med appelsin

0
585
SHARES
3.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Dette er en supernem opskrift på kalkun uden alt for meget fyld der feder. Og så breder der sig den dejligste duft af kalkun og appelsin der kan sætte gang i julestemningen.

Du skal bruge: En kalkun i passende str. (Husk at tænke på, at merprisen for en større kalkun er rigtigt godt givet ud, så du har en masse dejlige rester til juledagene, og ikke mindst tarteletter til julefrokosten.)
3-4 økologiske appelsiner
Evt. svesker
Flydende akaciehonning
En stor stegepose

Til saucen skal du bruge: væde fra kalkunen, crèmefine, salt og peber.

Riv appelsinerne på et rivejern, så du får noget afrevet skal, men lad være med at rive al skrællen af.
Skær appelsinerne ud i både og fyld dem i kalkunen. Du kan med succes også fylde svesker i kalkunen.

Sådan gør du: Den afrevne appelsinskal blandes med den flydende honning, og nu skal kalkunen have sin sidste omgang wellness i form at en ordenligt omgang massage, og sørg for at gøre det rigtigt godt. Jo mere du gnubber, jo bedre sætter smagen sig og jo mere mørt bliver kødet.

Nu skal kalkunen i en stegepose. Det sikrer en langt mere mør kalkun, da dampene fra stegningen cirkulerer omkring kødet. Luk posen godt til, og læg kalkunen ”på ryggen” i en bradepande. Ovnen skal forvarmes til 225 grader og kalkunen brunes ved denne temperatur i ca. 15 minutter. Herefter skal kalkunen have 55 minutter pr kg ved 160 grader. Der er selvfølgelig ting der spiller ind i forhold til stegetiden, fx alder og kvalitet, og vil du være helt sikker på at resultatet bliver godt, bruger du et stegetermometer. Når kalkunen har nået en centertemperatur på 75 grader er den færdig.

Når kalkunen kommer ud af ovnen skal den hvile ca. 20 minutter. Klip et lille hul i hjørnet af stegeposen og hæld noget af væden i en gryde. Lad også væden hvile lidt, så fedtet kan samles på toppen. Så kan du nemt skimme den fra og få en mere fedtfattig sauce.

Sauce: Jo bedre du skimmer væden fra kalkunen jo mindre fedt har du i saucen. Når væden er skimmet sætter du gryden på blusset. Tilsæt salt og peber og crèmefine og til sidst jævnes saucen. Du kan, hvis du ønsker en endnu mere fedtfattig sauce, sagtens undvære crèmefine eller fløde og blot jævne væden fra stegningen. Tilsæt evt. lidt saucekulør.

Velbekomme og glædelig jul.

Relateret artikel: Fedtfattig julemad

Share234Tweet146Pin53

Beslægtede artikler

Lækker og fedtfattig julekonfekt

by admin
7. december 2010
0

Her finder du 3 forslag til fedtfattig julekonfekt som smager pragtfuldt. Chokoladedadler Tag stenen ud af dadlerne, fyld smuttede mandler...

Risalamande – Fedtfattig opskrift

by admin
23. november 2010
0

Til 4 personer skal du bruge: 2 dl grødris, 2 dl vand, 1 l. skummetmælk, 1 bæger kvark/fromage blanc (1%),...

Julefriskost med cognac og hasselnødder.

by admin
23. november 2010
0

Denne ost er utroligt lækker og du kan sagtens eksperimentere med andre smagsvarianter, så du kan lave et helt ostebord,...

Lækker julesalat

by admin
23. november 2010
0

Denne julesalat er lækker sprød og supervelsmagende, og så er den sund og fylder godt. Et rigtigt godt alternativ til...

Next Post

Julefriskost med cognac og hasselnødder.

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recommended

Nedtælling til Julen 2010

7. juni 2010

Gode råd om julelån

10. marts 2023

Popular Story

  • j dag

    J-dag 2023 er årets julebryg

    594 shares
    Share 238 Tweet 149
  • Nominér en person der har været “sød og artig” i 2012 – Vi trækker lod om 3 oplevelses-gavekort

    587 shares
    Share 235 Tweet 147
  • 5 julegaveideer til hele familien

    586 shares
    Share 234 Tweet 147
  • Nominér en person der har været “sød og artig” i 2023

    586 shares
    Share 234 Tweet 147
  • Juletræets historie

    585 shares
    Share 234 Tweet 146
Juleblog

Juleblog.dk er en populær dansk blog, der er dedikeret til alt relateret til julen. Bloggen blev oprettet i 2013 og har siden da været en fast kilde til inspiration, tips og ideer til juledekorering, julemad, julegaver, julemusik og meget mere.

  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.