Info: Du kan købe Alletiders nisse her
Alletiders nisse er en uafhængig fortsættelse af Alletiders Jul. Efter at have boet hos Guttenborg i rigsarkivet, er Pyrus blevet sendt tilbage til Nissernes Verden for at stå i lære som arkivnisse. December måned er dog ferie for nisserne, og Pyrus tager tilbage til Rigsarkivet for at være hos Guttenborg, der i mellemtiden er blevet adlet af Julemanden, og nu hedder von Gyldengrød.
Pyrus ankommer dog ikke alene til rigsarkivet. Med sig har han sin medstuderende fra Nisseversitetet, Kandis, og sammen skal de løse en opgave til efter ferien, nemlig at beskrive hvad en nisse er. Kandis er en rigtig læsehest og pigens tilstedeværelse i arkivet falder i aldeles god jord hos von Gyldengrød.
På den anden side af væggen, i Betramsens verden, er det stadig den gamle arkivar og hans datter, Frk. Brahe, der holder styr på dokumenter, bøger og de gamle annaler. Men som alle andre offentlige institutioner står Rigsarkivet overfor en større modernisering, og planerne er, at al katalogisering og arkivering skal overgå til et compyterstyret system, til stor gru for Bertramsen, der helst vil have, at tingene foregår på den gamle måde.
Derfor beslutter han og datteren sig for at overbevise omverden, og i særdeleshed rationaliseringseksperten Uffe Spage Andersen, om, at computerne slet ikke hører til i Rigsarkivet.
For at bevise dette beslutter Bertramsen og datteren, Frk. Brahe sig for, at begynde at forske i emnet: Nisser. Men det skal gå stærkt, for Andersen er fast besluttet på, at arkivet skal lukkes, og sker det, vil både Birger Bertramsen og Frk. Brahe miste deres elskede arbejde, og Bertramsen også sit hjem, da han i al hemmelighed bor i arkivet.
Alletiders Nisse er ligesom forgængeren Alletiders Jul en rigtig god TV julekalender, der emmer af hygge og de traditioner der knytter sig til højtiden. Historien om Pyrus og hans venner er også en historie om modsætningerne nyt og gammelt i form af Rationaliseringseksperten mod arkivaren, fræk og artig i form af Pyrus og Kandis, en modsætning som børnene kan genkende hos sig selv, og sidst men ikke mindst modsætningen mellem fakta og fantasi i fortællingen om nisser.
Børn har alle dage hørt historier om nisser i forbindelse med julen, og i de to sideløbende fortællinger om nisser, nissernes nisseversitetsopgave og arkivarernes forskningsprojekt, er der masser af stof til børnenes fantasi.
Serien lægger op til at være et hyggeligt samlingspunkt for familien, børn såvel som voksne. Mon ikke også der er lidt stof til eftertanke for de voksne i forbindelse med rationaliseringseksperten Uffe Spage Andersens hensigter med arkivet? Kan der være værdi i at holde fast i det gamle en gang i mellem?