Ingredienser (7-8 personer)
Ca. 2-3 Kg svinekam med svær
3 spk. groft salt
3 Laurbærblade
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 250 grader.
Rids sværen med ca. 1,5 cm mellemrum, så det kan give nogle gode tykke skiver. Det er vigtigt at man ridser igennem sværet og ned til kødet, dog uden at ridse i kødet, så man undgår at kødsaften gør sværen blød.
Så skal stegen lægges på hovedet i en bradepande, tilsæt vand så sværen er helt dækket.
Så er stegen klar til første tur i ovnen, placer stegen i bunden af den forvarmede ovn og lad sværen koge i 20 min.
Tag derefter stegen ud ad ovnen og vend den om, gnid sværen ind i det grove salt, så saltet kommer godt ned imellem alle svære. Når dette er klaret stikkes laurbærbladene ned imellem sværene.
Indsæt stegen i ovnen ved 175 grader og lad den stå i ca. 2 timer. Hvis der benyttes stegetermometer skal kødet være 75 grader i midten. Husk at hæld vand ved stegen undervejs som det fordamper, så der er væske til sovsen.
Et lille tip til at få sværen ekstra sprød, kunne være at hælde vandet fra stegen de sidste 5 min og lad stegen stå i ovnen på grill, dette får den tilsatte salt til at få sværen til at boble op og blive sprød. Det er vigtig at holde øje med stegen hele tiden mens ovnen står på grill, så sværen ikke bliver til kul.
|