JuleBlog
  • Ægte julestemning
    • Hvid jul
    • Juletræ
    • Julemanden
    • Nisser
    • Julekort
    • Julepynt
    • Advent
    • Julehygge
    • Julehistorier
    • Juleaften
    • Årets julekurve
  • Smag på Julen
    • Julebryg
    • Juleopskrifter
    • Julemad
    • Fedtfattig julemad
    • Julefrokost
  • Juleshopping
  • Oplevelser i Julen
    • julekoncerter
    • Julefilm
    • Jul i TV
  • Andre juleting
    • Julekonkurrencer
No Result
View All Result
  • Ægte julestemning
    • Hvid jul
    • Juletræ
    • Julemanden
    • Nisser
    • Julekort
    • Julepynt
    • Advent
    • Julehygge
    • Julehistorier
    • Juleaften
    • Årets julekurve
  • Smag på Julen
    • Julebryg
    • Juleopskrifter
    • Julemad
    • Fedtfattig julemad
    • Julefrokost
  • Juleshopping
  • Oplevelser i Julen
    • julekoncerter
    • Julefilm
    • Jul i TV
  • Andre juleting
    • Julekonkurrencer
No Result
View All Result
No Result
View All Result

Chokoladeovertrukne pebernødder

0
585
SHARES
3.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

En ren gudespise
Kære alle juleelskere, Juleblog har noget vi må dele med Jer. Det kommer næppe som nogen overraskelse, at vi her på kontoret juler for alvor fra i dag, d. 1. december. I den gode sags tjeneste, og som en inspiration til dagens arbejde, blev der i dag stillet noget på bordet, som vi gerne vil have lov at dele med hele Danmark, og ikke mindst Jer dejlige mennesker der trofast besøger juleblog.dk i denne skønne tid.

To ord: Chokoladeovertrukne pebernødder. Det må blive Julens nye sort, intet mindre. De kan købes færdige hos bl.a. Vinspecialisten MEN: De kan også laves selv.

Dette skal du bruge til ca. 120 stk. pebernødder med chokolade: 250g hvedemel, en kvart tsk hjortetakssalt, halv tsk kanel, halv tsk hvid peber, halv tsk ingefær, halv tsk stødte nelliker, 100 g smør, 175 g sukker, 1 æg, 2 spsk fløde, mørk overtrækschokolade, lys overtrækschokolade og hvid overtrækschokolade i en god kvalitet, fx Odense Marcipan.

Sådan gør du:

Bland alle de ”tørre” ingredienser sammen, undtaget sukkeret. Hak smørret i mindre stykker og kom det i. Rør sukker, æg og fløde sammen til en æggesnaps, som blandes i og det hele æltes godt sammen. Når dejen hænger sammen og er fint ensartet, rulles det ud i fingertykke pølser og skæres i skiver á ca. ½ cm.

Læg pebernødderne på en plade og bag dem i ovnen ved 180 grader til de er let gyldne, ca. 10 minutter.

Når pebernødderne er bagt færdig tager du dem af pladen og lægger dem, stadig på bagepapiret, på bordet til afkøling. Imens smelter du chokoladen over vandbad. Det er måske nemmere at nemmere at smelte chokoladen i microovnen, men der er risiko for at det kan nemt karamellisere og få en underlig bismag. Derfor: Brug vandbad, selvom det kræver lidt tålmodighed.

Når pebernødderne er afkølede deles de i tre portioner, hvor hver portion skal i hver deres chokolade. Brug en teske til at komme pebernødderne i chokoladen, og sørg for at hælde overskydende chokolade fra inden du lægger de overtrukne nødder til ”tørring”, og prøv så at se om du kan holde fingrene fra dem indtil de skal serveres.

Så frem i træskoene, Julemor, og vær den første i omgangskredsen til at servere denne ufatteligt lækre Julehyggesnack.

Share234Tweet146Pin53

Beslægtede artikler

Opskrift på julerødkål

Opskrift på julerødkål

by admin
19. november 2011
0

Lav en lækker og god julerødkål, men ekstra god smag til julemiddagen. Her får du en nem opskrift på julerødkål....

Opskrifte på brunede kartofler

Opskrift på brunede kartofler

by admin
19. november 2011
0

Denne opskrift på brunede kartofler, giver med sikkerhed flotte og gyldnede kartofler. Det er ikke svært, men øv dig inden...

Opskrift på brunsovs flæskesteg sovs

Opskrift på flæskesteg sovs / brunsovs

by admin
19. november 2011
0

Denne opskrift på flæskesteg sovs / brunsovs er rimelig nem. Du kan evt. lave den dagen før så det er...

Opskrift på andesovs

by admin
19. november 2011
0

Ingredienser: ½ l andebouillon 3 spsk. andefedt eller 1 spsk. fedtstof/smør 2 spsk. mel Salt & peber 2 dl sky...

Next Post

Mandelgave

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recommended

1. juledag

26. oktober 2011

Vind gaver og penge i årets julekonkurrencer

18. oktober 2012

Popular Story

  • j dag

    J-dag 2023 er årets julebryg

    2582 shares
    Share 1033 Tweet 646
  • Hvid jul i år – Får vi sne juleaften ?

    674 shares
    Share 270 Tweet 169
  • Juleassistancejob

    604 shares
    Share 242 Tweet 151
  • Juletræ leveret til døren

    598 shares
    Share 239 Tweet 150
  • Årets JuleQuiz – Test din viden om julen

    598 shares
    Share 239 Tweet 150
Juleblog

Juleblog.dk er en populær dansk blog, der er dedikeret til alt relateret til julen. Bloggen blev oprettet i 2013 og har siden da været en fast kilde til inspiration, tips og ideer til juledekorering, julemad, julegaver, julemusik og meget mere.

No Result
View All Result
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JuleBlog - Designet af Online Advertising.