Sprøde klejner
Ingen jul uden klejner. Her får du min opskrift på de bedste klejner der findes, og det er oven i købet dem der er lettest at lave.
Sådan gør du:
Du pisker 2 hele æg med 100 g sukker, så det ikke knaser mere,
100 g smeltet afkølet smør ( eller plantemargarine ) røres i,
50 g kartoffelmel, 250 g hvedemel og ½ tsk bagepulver blandes i lidt af gangen.
Sæt dejen koldt, til den er fast. Derefter ruller du den ud på et meldrysset bord, så tyndt som muligt. Skær dejen i “tern” på bordet, med en klejnespore, vrid klejnerne og læg dem koldt.
Palmin varmes op i en tykbundet gryde, og klejnerne koges lysebrune,
3-4 stykker af gangen. De tages op på fedtsugende papir (køkkenrulle).
Når de er kolde lægges de i kagedåser.
Hjemmelavede klejner er virkelig noget der giver julestemning.
God fornøjelse med julebagningen.
Skøn skøn tradition der bestemt ikke må uddø. God opskrift og bestemt et must til julen.
Kig ind og se vores bud på kagedåserne til Julen 2010.
http://www.livingbym.com