Julekostumer

Julekostumer er andet end nissehuer og julemandsskæg

Her i Danmark har dét at klæde sig ud til jul være begrænset til noget med en nissehue eller, hvis det skulle være rigtigt vildt: Et julemandskostume.

Men markedet for julekostumer er kraftigt voksende, og du kan nu peppe julen op på mange andre måder, end blot som julemand for naboens børn. Udover at du kan få huer, hatte og skæg i alle afskygninger, frække, kække og traditionelle, nissepigefletninger osv, kan du nu få kostumer, der passer til dén du har lyst til at være ti alle julens arrangementer.

Var det for eksempel noget at være klædt ud som juletræ? En lang grøn dragt med pynt og stjernehat kan sikre dig, at du bliver centrum, når der skal danses til julefrokosten og du kan med rette argumentere for, at alle skal aflevere deres pakker til pakkelegen hos dig.

Hvis du er mand af den rette støbning, er det måske noget for dig at møde op til firmajulefrokosten i et par yderst stramme leggings, snabelsko og med klokker i den grønne hue, og være aftenens frække alf, der sørger for kække indslag og snaps i rigelige mængder til chefen. Dragten har indbygget drillefaktor, og signalerer, at det er DIG der står for aftenens underholdning.

Mon ikke også de fleste piger og kvinder har hørt om et nissepige kostume, der de seneste år har emmet af, lad os kalde det julefrokostens løssluppenhed. De findes stadig – i ALLE afskygninger. Det nye er så, at de nu også findes i mere tækkelige versioner, der både er søde og sjove og ikke nødvendigvis signalerer afgang til kopirummet.

Hvis du er mere i det dybsindige hjørne og ynder at blive filosofisk og eftertænksom hen på aftenen, så er Jesus-kostumet måske noget for dig. Og her taler vi ikke om Jesusbarnet, der normalt tænkes på i forbindelse med julen, men den fuldvoksne model med kæmpe fuldskæg og kjortel. Et kostume der helt sikkert hitter meget sent på aftenen, når folk begynder at søge frelse.
Herudover kan der til voksne nævnes et oppusteligt kalkunkostume, engel, poundcake-kostume (Ja, den er god nok, med sukat, rosiner og glasur), rensdyr og, og og….

Til børn er udvalget ikke mindre. Til de halvstore børn er der de traditionelle nissekostumer, julemandens hjælper, De Tre Vise Mænd, engle, osv. Osv. Mon ikke en del småbørnsmødre vil falde pladask for et rensdyrkostume i tyk plys og polstret gevir som ikke alene er superkært, men også lækker som køredragt eller til når den lille skal sove i barnevognen.
Til den VIRKELIGT modige mand, eller ham der blot vil give konen eller kæresten et godt grin efter julefrokosten, kan man købe en jule-mankini.

Er man kvinde, og har svært ved at identificere sig med lårkort og netstrømper og egentlig ikke har lyst til at være fræk eller nuttet, så kan man klæde sig ud som Julemandens kone. En god, næsten tækkelig, rød kjole, uldleggins og store fletninger med et tørklæde. Der er intet der signalerer, at man kan klare et par juleøl, som et par store overarme, strikstrømper og et par træsko uden hælkappe. Så bliver stemningen helt automatisk festlig og uhøjtideligt.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?