Billig jul? Julen behøver ikke koste mange penge

De seneste år har medierne hvert år ved juletid fortalt om, hvordan juleomsætningen bare stiger og stiger, og at folk bruger flere og flere penge på julen. Man kan næsten føle et forventningspres og få dårlig samvittighed og unødvendige bekymringer, fordi man ikke selv kan bruge 10.000 kr på gaver eller synes man kan finde andestegen billig nok.

Det er rigtigt, at julen er traditionernes tid og en vigtig højtid for familien, men det er også vigtigt at huske at prioritere værdierne. Er det at vise familien sin kærlighed og omsorg ved at bruge så mange penge som muligt på gaver, eller er det at vise det med tid, nærvær og hygge?

De fleste børn vil sætte større pris på at have de voksne tæt på, og føle at de bliver set og de voksne har tid til dem, end at få lige præcis den helt rigtige dukke eller Legopakke til 500 kr. Der er masser af måder at undgå, at julen bliver for dyr – faktisk behøver det ikke koste alverden. Det er blot et spørgsmål om prioriteringer og overvejelse af værdier.

Hold en stor jul

En god måde at holde en billig jul på, er at holde en stor jul. Det lyder måske mærkeligt, men hvis du inviterer flere vennepar eller hele familien kan I holde sammenskudsjul. Hvert par bidrager med noget, det kan være juletræ, konfekt, hovedret, ris ’a la mande osv.

Og når nu der er så mange samlet alligevel, hvorfor så ikke give børnene den ultimative julehygge som i gamle dage, og bruge hele dagen på at gøre klar til juleaften. Nogle pynter træ mens der bliver gjort klar til maden. Nogle dækker et flot julebord mens andre går i haven og sørger for at dyrene også kan mærke at det er jul. Julen ér traditionernes tid, men det er ikke tradition, at julen skal koste mange penge. Det er derimod tradition at julen handler om hygge og at være god ved de mennesker man elsker, og det kan man gøre på mange måder, uden det behøver koste alverden.

Drop de dyre gaver

Det er selvfølgelig svært at komme uden om gaverne, men der er ingen der siger, at børn bliver mere lykkelige af at få 4 dyre gaver, end to billige. Rigtigt meget legetøj kan købes let brugt på nettet, det er bare et spørgsmål om at lede og spørge sig for i sit netværk. Der er måske en søn der ønsker sig en bestemt legohelikopter, men glæden kan nemt bliver større, hvis han i stedet får en stor kasse blandet lego der er købt brugt for det halve af den pris helikopteren kostede. Og tænk at få en dukke med en komplet garderobe købt let brugt, til den halve pris af hvad en Babyborn uden garderobe koster.

Det er et spørgsmål om fantasi og om at løsrive sig fra de forventninger, man tror der er til julen. I virkeligheden opnår man større respekt og glæde ved julen, hvis man kan skabe sig sin egen jul, uafhængig af, hvad alle andre gør. Forestil dig i stedet din egen ”customized ” jul, baseret på din families værdier. Det bliver ikke mere moderne og tidssvarende.

Hvis du har bemærkninger eller forslag til en billigere jul, er du meget velkommen til at indtaste en kommentar.

4 Comments
 1. Gitte Segnitz 12 år ago

  Spar penge ved at købe gaver m.m. lang tid før jul. Ved at dele udgifterne ud over flere måneder frem for en enkelt, gør også at det ikke føles som så mange penge.

 2. Helga Petersen 12 år ago

  Gavepapir, servietter, lys, til/fra kort, julepynt f.eks kan købes til næsten ingen penge lige efter jul, der kan man også spare mange penge.

 3. Marianne Venø 12 år ago

  På facebook har jeg oprettet en indsamling til at hjælpe økonomisk hårdt trængende familier.

  I kan finde begivenheden her: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000914766132#!/event.php?eid=162380897132459&notif_t=event_wall#wall_posts

  Det er ikke en traditionel indsamling, da min indsamling er så omkostningsneutral som mulig, og så prøver jeg at finde to familier tæt på hinanden.

  Jeg har faktisk allerede mange mennesker, der gerne vil give. Nu mangler jeg kun jer, der gerne vil modtage.

  Glædelig Jul.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?