Julemandens værksted

Der er vel ingen af os, der kunne forestille os julen uden julemanden, og hvorfor skulle vi også det?

Julemanden er en mytisk figur, der juleaften deler julegaver ud til søde og artige børn, og for at han kan gøre det, har han naturligvis et sted, hvor gaverne fabrikeres, og det sker i julemandens værksted.Historien bag
Den julemand, som vi kender i dag, blev tegnet af svensk-amerikanske Haddon Sundblom tilbage i 1931. Han havde fundet inspiration i de på det tidspunkt ca. 100 år gamle tegninger af julemanden, som Thomas Nast havde lavet. Sundblom arbejdede for Coca Cola, som skulle bruge julemanden i en reklame for deres sodavand, og det betød, at man over hele jorden fik den samme forestilling om, hvordan han skulle se ud.
Men det var Disney, der udbredte forestillingen om, at julemanden havde et sted, hvor han sammen med sine hjælpere producerede de mange gaver, som han skulle bringe ud til de børn over hele jorden, som havde opført sig ordentligt siden julen før.

I 1933 lavede Disney nemlig tegnefilmen ”Santa’s Workshop” – på dansk ”Julemandens Værksted”, hvor man kunne se, hvordan legetøjet blev til på hans værksted. Det var også i netop denne tegnefilm, at julemanden for første gang sagde de berømte ord: ”Ho, ho, ho”, en replik vi jo alle kender og elsker.

Hvor værkstedet befinder sig, er ikke helt entydigt, i hvert fald ikke i dag. Oprindeligt ansås Nordpolen, som stedet, hvor værkstedet var, men gennem årene har både Grønland, Finland, Canada og mange andre lande hævdet, at Julemandens værksted har til huse hos dem. Det vides altså ikke med sikkerhed hvor julemandens værksted er – hvis det i det hele tages eksisterer?

Har du et bud på hvor julemandens værksted er? Skriv meget gerne en kommentar:0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?