Juleferie og nytårsrejser 2013

Rigtigt mange danskere vælger hvert år juleferie og nytårsrejser væk fra Danmark. Det kan der være flere gode grunde til. Det er ikke alle der har den samme følelse for julens traditioner, og så kan det være rart, bare at komme væk.

Julen ligger samtidig i en tid, som rent vejrmæssigt er meget trist og grå, hvis altså ikke lige december ser ud som den har gjort i 2009 og 2010. Tung tåge, mørke og kulde er ikke ligefrem humørboostere, så der kan være en god grund til at rejser til varmere himmelstrøg. Desuden har man på dette tidspunkt også mulighed for at rejse væk i 14 dage og stort set kun bruge én uges ferie på opholdet.

Thailand, Sydafrika, Caribien, Ægypten eller en af de Canariske øer er yndede rejsemål for danskernes juleferie og nytårsrejser, og derfor skal rejser hertil skal gerne være bookede allerede i marts eller april, for at få plads i luftrummet over Europa, der generelt er fyldt af rejsende europæere i juledagene. Samlet set rejser næsten 30.000 danskere væk i jul og nytår.
Sådan fejres julen i de forskellige lande

I Spanien og dermed også på de Kanariske øer er der ikke noget med gaver til jul. Her fejrer man nemlig Hellig Trekonger d. 6. januar, og da det var her Jesusbarnet fik gaver, er det også denne dag man deler gaver ud i Spanien. Men de spanske familier samles stadig om en stor middag juleaften og herefter går man samlet til højmesse. De danske turister der holder jul i Spanien eller på øerne, fejrer julen, enten til hotellernes julefester eller på de lokale restauranter.

Egypten er overvejende muslimsk, og derfor holdes der ikke jul. En lille del af befolkningen, ca. 6% er dog kristne koptere, og de går til højmesse og spiser julemiddag juleaften. Traditionen med at give gaver er stadig ikke slået igennem, men under inspiration fra Europa og Vesten er gaver begyndt at snige sig ind i kopternes juletraditioner. Egypten er dog et stort turistland, særligt for kristne europæere, og derfor gør hotellerne i turistområderne et stort nummer ud af at fejre julen med gallamiddage, fest, musik og underholdning.

I Thailand, som er den tredjestørste juledestination for danskerne, er befolkningen buddhister, men thaierne elsker pynt og glimmer, og derfor pyntes der alligevel op til jul, særligt i byerne og på gaderne. Turisterne bliver dog ikke snydt for julen, og særligt hotellerne holder store julearrangementer. Mange par uden børn vælger dog at gå ud i byen for at spise godt på de lokale restauranter.
1 Comment
  1. T.G.Adsbøl Reimann 11 år ago

    Muligheden for at finde en rejse til f.eks. Spaien, i julen er rodet og besværlig. PT har jeg stadig ikke kunne få hjælp fra jeres side

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?