Julemarked 2012

Om julemarkeder
Oprindelig blev julemarkeder afholdt en dag lige før jul, hvor håndværkere og handlende mødtes og solgte deres ting. Det var en fest at mødes, og stadigvæk bliver der holdt julemarkeder over hele landet. Store markeder, som involverer hele landsbyer eller bydele i de større byer, findes over hele Danmark.

Her finder du julemarkeder i 2012:

Fyn

Falsled på Vestfyn er et fint eksempel på hvordan en hel landsby står sammen og får tusindvis af mennesker til at komme på besøg. Flere forretninger er pyntet op og åbne med mange gode tilbud denne søndag, som i år falder den 21. november. Byen har sin egen store julekalender sat op i byen, og julemanden kommer selvfølgelig for at tænde byens juletræ. Der er dagen igennem masser af oplevelser, og man slutter med julegudstjeneste i Falsled kirke.

I Odense finder H.C. Andersens julemarked sted over 2 weekender 27-28 november samt 4-5 december 2010. Et helt kvarter omkring H.C. Andersens hus er fyldt med julehygge, og du kan købe alverden skønne ting, du kan møde gøglere og nisser og spise godter og få varm gløgg og kakao. Her er traditionel hygge og masser af besøgende – en varm opstart på julerierne.

Jylland

I Sønderjylland holdes jul på Krusmølle, og her starter julemarkedet sidst i oktober og fortsætter alle ugens dage indtil 22. december. Her kommer omkring 30.000 gæster disse to måneder, som foruden julehandelen nyder hyggen og serveringen i længst inde på kornloftet.

Helt fra oktober kan du opleve Øster Skovgård Julehandel i Snejbjerg, Nissestien i skoven er fyldt med lys og juleaktiviteter, der er konkurrencer og julelege for store og små juleglade mennesker.

Find endvidere Julemarked Barrit, Julemarked i Hvam, Jul på Nisseborgen i Nordjylland, Det Gl. mejeri i Odder og mange, mange flere dejlige steder.

Sjælland

Næsten 150 stande kan du opleve på Gavnø slots julebazar, og alle de mange boder frister med julepynt, julegaver og dekorationer. Masser af smagsprøver på julens delikatesser – ikke mindst grillet vildsvin og øl fra Slotsbryggeriet.

Der er eventyrlig jul i Birkegårdens Haver i Ruds Vedby, stort julemarked hos Camilla Plum på Fuglebjerggaard den 27. og 28. november og glem slet ikke TIVOLI – med de mange smukke boder, træer fyldt med lys, de mange mennesker og den gode stemning.

Mange julemarkeder

Find selv de mange små julestuer rundt om i landet, de findes tit i gårdbutikker, i udestuer rundt om i provinsen, i skolestuer og i forsamlingshuse. Der er masser af muligheder for at blive inspireret. Glem heller ikke at undersøge, hvor der findes julemarkeder på alle øerne.

Kender du flere julemarkeder, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder med tid + sted.

7 Comments
 1. Jannie 12 år ago

  Der er jule marked i Højen (mellem vejle og kolding) søndag d.21/11 fra 10 til 16 Og i Nr. vilstrup den 29/11 fra 10 til 17.

 2. Møns hyggeligste & største julemarked i den gamle købmandsgård, Museet Empiregården, ved Mølleporten. Storegade 75 i Stege. Lørdag d. 4. & Søndag d. 5. dec. fra kl. 10 til kl. 16. Gratis adgang

 3. Else 12 år ago

  Jeg kan anbefale folk at kigge på http://www.markedskalender.dk – her er en masse forskellige julemarkeder over hele landet.

 4. Francesca Schimko 12 år ago

  Juleåbent på Harridslevgaard Slot.
  Igen i år åbner Harridslevgaard Slot porten til juleinspiration, den 4. & 5. december, samt den 11. & 12. december 2010 kl. 11-18.
  I Riddersalen vil der være salg af diverse brugskunst.
  Biillede skattejagt for børnene, samt voksen konkurrence.
  Den 11. og 12. december kommer Julemanden til Harridslevgaard Slot og deler slik og pebernødder ud til børnene.
  Entre voksne: kr. 60,- børn 3-12 år: kr. 30,-

 5. JULEMARKED PÅ FUGLEBJERGGAARD

  Fredag den 30-11-2012 & Lørdag den 1-12-2012 kl. 10-16.

  Første weekend i advent juler vi igennem på hele gården.
  Tag børn og gamle med, gå en tur i vinterskoven, og kom forbi og nyd vores fine, julepyntede, duftende gård.

  Krydderiværkstedet er åbent, pyntet og duftende. Her rister og blander vi krydderier, og man kan købe alle krydderier med hjem til julens bagværk, mad og gaver. Her serverer vi krydret chai og vores vidunderlige æblegløgg.

  Det arabiske bryllupstelt er oppe og lunet op, og her kan man spise bagværk fra bageriet, drikke kaffe, gløgg og chai.

  Hjemmeværnskomfuret er fyret op med brænde og fuld af den skønneste varme, krydrede græskarsuppe med knas og chilitopping.

  Adventskransværksted: Vi har plukket og samlet grønt af mange slag til kransene, og binder selv undervejs, kaster om os med gode råd, og disse kranse kan naturligvis købes med hjem, men man kan også binde sin egen adventskrans- under kyndig vejledning. Og pynte dem udelukkende med grønt, bær og gran eller med noget af vores skønne julepynt.

  I bageriet er der trængsel og alarm, vi bager rugbrød og julekager, honningkager, langtidshævede brød, grovbrød, krydrede æbleboller, birkessnegle, æblekager og mange andre skønne ting til at spise med det samme eller tage med hjem, og har brunkagedejen, citron-kardemommedejen og vanillekransedejen og peberkagedejen klar til at tage med hjem og bage selv.

  Butikken er åben med julemad, gaver, hjemmelavde delikatesser, legetøj, julepynt, julepynt, julepynt, grønt og frugt, tørret frugt, ænder, koge- og havebøger, mel og bagegrej, skarpe knive, taginer og marokkanske fade, lys og syltetøj og alt hvad ens julehjerte ellers kan begære.

  Julekrybben er så fin som altid, stilet op til at beundre, og dyrene er i deres lune stalde og i julehumør.

  Resten af december har vi åbent i butikken og bageriet fredag og lørdag 10–16.

 6. Ekstra Julemarked på Fuglebjerggaard

  Vi holder da bare et julemarked til!!!
  Den 15. og 16. december.

  Fredag den 30. november og lørdag den 1. december afholdt vi et meget velbesøgt, smukt og hyggeligt dejligt julemarked, men det viste sig, at være alt for lidt.
  Det råder vi nu bod på med et lige så skønt helt ekstra julemarked lørdag den 15. og søndag den 16. december – begge dage fra kl. 11.00 til 19.00.
  Det viste sig også, at det faktisk er allermest fortryllet, når det er blevet mørkt, og alle lysene og bålfadene glimter i mørket, så vi holder simpelthen åbent lidt længere, end vi plejer.

  Tag børn og gamle med, gå en tur i vinterskoven, og kom forbi og nyd vores fine, julepyntede, duftende gård.

  Nisserne har invaderet vores brændestak – og har deres helt eget liv derude.

  Julekrybben er så fin som altid, stillet op til at beundre i cafeen.

  En herre med røde træsko, rødt tøj og stort hvidt skæg er landet noget hovedkuls i vores ellers så fine iskiosk.

  Grisen Sveske kan kløs bag ørene ude i køkkenhaven, som hun er ved at endevende fra en ende af.
  Fårene og køerne luner sig i halmen.

  Krydderiværkstedet er åbent, pyntet og duftende. Her rister og blander vi krydderier, og man kan købe alle krydderier med hjem til julens bagværk, mad og gaver.

  Det arabiske bryllupstelt er oppe og lunet op, og her kan man spise bagværk fra bageriet, drikke kaffe, gløgg og chai., og spise en skøn flæskestegssandwich, eller krydret græskarsuppe fra cafeen.

  Cafeen serverer byens bedste chai, og vores vidunderlige æblegløgg, saftige flæskestegssandwich, krydret græskarsuppe, øl, vin, kaffe og bagværk.

  I bageriet er der trængsel og alarm, vi bager rugbrød og julekager, honningkager, langtidshævede brød, grovbrød, krydrede æbleboller, birkessnegle, æblekager og mange andre skønne ting til at spise med det samme eller tage med hjem, og har småkagedejene klar til at tage med hjem og bage selv.

  Butikken er åben med julemad, gaver, hjemmelavde delikatesser, legetøj, julepynt, julepynt, julepynt, grønt og frugt, tørret frugt, ænder, koge- og havebøger, mel og bagegrej, skarpe knive, taginer og marokkanske fade, lys og syltetøj og alt hvad ens julehjerte ellers kan begære.

 7. Camilla Plum 9 år ago

  Økologisk Julemarked hos Camilla Plum
  Fuglebjerggaard
  30 November til 8 december,
  hver dag 10-16.00
  For hele familien
  Hvis du gerne vil undgå trængsel og alarm, så kom en hverdag, det er derfor vi har åbent hele ugen.

  Vores store smukke trælade er pyntet, lun, knaldhyggelig og meget landlig, og i år er det her vi serverer den skønneste saftige Porchetta, Italiensk langtidsstegt økologisk svineskulder fyldt med hvidløg og krydderurter, en tyk, skøn krydret suppe uden kød i, nybagt brød, hjemmebag , hjemmelavet cider, og varme drikke.
  i Traktørstedet har vi Krydderiværksted, som dufter ud over hele landskabet, her kan man se krydderiblandingerne blive til, og få en kop krydret hjemmelavet Chai, der er krydderier fra hele verden, og man må gerne dufte, og smage på dem alle sammen .
  Bageriet kører på fulde omdrejninger som sædvanligt og spytter luciaboller med safran, julekager, småkager og surdejsbrød ud, lige til at få med hjem.
  Gårdbutikken er ved at sprække i sømmene af julepynt, chokolade, specialiteter, vores egne syltesager, velhængt oksekød,og lam fra egne marker, spegepølser, gaver til alt og alle, nymalet mel, kogegrej, bageting,vores berømte medister, grøntsager og vores egne pigeoner. Økologsik Pyntegrønt, frugt…
  Der er gratis rundvisninger hos dyrene hver dag kl 12.00 for børn og voksne.
  Camilla Binder den fineste adventskrans hver dag kl 13.00
  Før du kommer til Julemarked er Valby hegn som skabt til en tur i skoven for at samle appetit, Stendysser og den smukkeste vinterskov.
  http://www.visitnordsjaelland.dk/denmark/stendysserne-gdk619290

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?