Juledekorationer

At pynte op til jul er en gammel og hyggelig tradition, den kan spores flere hundrede år tilbage. Det første man kender til juledekorationer stammer fra Tyskland, hvor det var søde sager og anden julemad, som kendetegnede dekorationerne dengang.

I løbet af århundrederne bliver julepynten mere og mere alsidig, de flettede hjerter er en dansk tradition, mens glaskugler f.eks. stammer fra Tyskland. At pynte op med masser af lys i den mørke tid har også været kendt lige fra 1600 tallet.


Her kommer nogle få forslag til juledekorationer med levende lys, gran, bånd og meget mere.

Den enkleste juledekoration: Brug dine lysestager og bind smukt bånd om i den farve du synes julen skal have i dit hjem. Det er enkle og smukke dekorationer, og så er de næsten gratis. Du skal bare købe noget bånd. Hvis du vil gøre lidt mere ud af det, så bind en lille grankvist eller anden pynt i båndet. Sæt lysestagerne overalt – i vindueskarme, på trapper og på borde.

Dekoration af ting fra naturen: Det er snart tiden, hvor man kan finde skønne ting i skoven og på markerne – saml forskellige kogler og agern samt små grene af stedsegrønne træer og buske. Lærkegrene og kogler er isæt søde at blande med gran og fyr. Brug et stort fad til dekorationen og lidt ler til at sætte lysene fast med. Læg så bare alt det indsamlede på fadet og sørg for at dække leret, det ser pænest ud. Her er det flot med lange slanke lys især i hvid. Denne dekoration koster kun lysene og lidt ler.

Juletræ som lysekrone: Gå ud og køb et lille juletræ ca. 60 – 80 cm højt og hæng det i en krog i loftet over spisebordet eller et sted i huset, som du gerne vil have lyst op. Hæng det op i et stykke groft sejlgarn el.lign. Hvis du sætter en fin lyskæde på, er dette en smuk og enkel dekoration. Du kan få et fint juletræ for under 100 kr. og måske har du en lyskæde fra sidste år, ellers må du købe en, de findes i mange prisklasser.


Gammeldags juledekoration: For bare få år siden var det skik at have små og store dekorationer overalt i det julepyntede hjem. Har du lyst til at prøve det, så skal du bruge et stort fad eller en fin træstub, sæt et stykke ler fast på fadet/træet til at holde på lys, gran og anden pynt. Vær lidt nærig med leret, det kan nemt blive for meget, det skal jo dækkes af små grangrene mv.

Til denne dekoration kan du bruge alle slags gran, fyr, kogler og mos. Endvidere kan du sætte engle, glaskugler og al anden pynt på. Kun din fantasi sætter grænser. Denne slags juledekoration kan man lave i en lille fin størrelse til julebordet eller i en stor udgave til at placere på gulvet. Alle former for lys kan bruges, men sørg for at lysenes størrelse passer til dekorationens. Her kan man også sætte forskellige lys i én dekoration.

Her afhænger prisen af, hvor meget man selv samler eller hvad man har i sin julekasse. Måske er det kun nødvendigt at købe lysene og leret.

Dekoration til væggen: Brug nogle bøjelige grene eller noget tyk bøjelig metaltråd og form en cirkel – denne kan laves i mange størrelser – bind gran, eukalyptus eller andre skønne planter på. Pynt med lyskæde omkring kransen og hæng den op på en væg eller hæng den vandret over et bord eller på en trappeopgang. Den er næsten gratis at lave bortset fra lyskæde.

Bare få år tilbage var vores juledekorationer overdådige, men efterhånden som vi indretter vores huse mere og mere enkelt, bliver dekorationerne også enklere. Du kan købe fine dekorationer alle steder både ved vejboder og i butikker, men at lave dem selv kan være meget billigere og sjovere.

Video med eksempel på en enkel og billig juledekoration;

3 Comments
 1. Jytte amstrup 12 år ago

  Tak for et Inspirerende oplæg.

  Man kan også finde mange gode videoer på nettet, og jeg brugte meget youtube til mine juledekorationer i 2009.

  I kan se videoer på http://www.youtube.com ved for eksempel at søge på juledekorationer.

  Nogle af mine favoritter:
  Helt ny adventsdekoration: http://www.youtube.com/watch?v=boUcBuZsY-8
  Juledekoration med Pia Petersen: http://www.youtube.com/watch?v=mvW6tESHOhI
  Gode råd fra Elisebeth Bønlække: http://www.youtube.com/watch?v=VwgpFeF5G3o

  Rigtig god jul

  Hilsen
  Jytte Amstrup

 2. Living by M 12 år ago

  Super gode ideer.

  Brug altid nogle skønne lys til dine dekorationer og du vil få meget mere glæde ud af dem. Kig forbi vores side allerede i dag og se vores udvalg af lys; adventslys og anderledes og skønne lys. Køb dem nu og så dem leveret indenfor to dage OBS fragtfrit i November.
  Rigtig god Jul

  http://www.livingbym.com

 3. Betina 11 år ago

  Tak for rigtig gode idéer…

  Du kan også lave din egen pakkekalender – se her hvordan man kan lave en pakkekalender der er lidt mere moderne dekoreret.
  http://altomindretning.dk/

  Pakkekalender: http://altomindretning.dk/inspiration/diy-s%C3%A6t-dit-pr%C3%A6g-p%C3%A5-pakkekalenderen

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?