Tips til børnefamilier: Juleaften med små børn

Ventetiden juleaften kan være lang for børnene. Her finder du gode råd til en god juleaften med mindre børn.


Mange børn i dag har flere hold forældre og dermed også flere hold bedsteforældre. Gaveregnen juleaften bliver autometisk derefter, men det behøver nødvendigvis ikke at være negativt, tværtimod.

Gode råd til dig der holder juleaften med børn
Prøv at se juleaften med et barns øjne, forventningen er skyhøj og dagen ulidelig lang, ofte spiser de fleste først ved 18 – 18.30 tiden. Der er kælet for maden så den skal nydes, og det er utrolig hygligt, men nærmest tortur for børn. Alle har “fint” tøj på, ovnen har været tændt der meste af dagen og der er levende lys overalt, ofte rummer huset flere mennesker end sædvanligt og altsammen får tamperaturen til at stige, børnenes tålmodighed er i forvejen sat på prøve.
Endelig skal der pakkes gaver op, en af gangen så alle kan se den, i løbet af kort tid er den hyggelige julestue forvandlet til at ligne et sortiment fra et lejetøjslager. Forældre har de allerbedste intensioner om hvordan en juleaften skal forløbe, derfor er det synd de får dårlig samvittighed hvis det ikke holder stik.

Mit bedste bud på en børnevenlig jul: Glem alt om damaskvævet dug og “det store skrud”. En sød julevoksdug er nr 1 når der er mindre børn. Find behagelig og ikke for varmt tøj til de små, en hvid bomuldskjole fra i sommers, et par røde strømpebukser, krydret med en nissehue eller rødt hårspænde er fint til lillepigen. På samme måde skal drengene kunne røre sig og ånde i juletøjet.
Mange får gave hver dag i julesok eller lignende, men den 24 om morgenen kan man tage en af julegaverne og give børnene (gerne spil eller andet tidsfordriv), jeg foreslår også at børn få en gave eller to om eftermiddagen, der er som regel nok af dem, og så går tiden lettere.
Da mine børn var små spiste vi kl 17, det kunne bedsteforældre og andre gæster sagtens leve med. Hvad kan der ske ved at man danser om juletræet kl 19? Det er blot et spørgsmål om at bryde gamle vaner, ihvertfald mens der er mindre børn i familien.
Gevinsten er, at de voksne og større børn har chancen for at få et par timers julehygge over kaffen, for når de små har fået gaverne “går luften som regel ud af ballonen”, og man undgår måske de bliver overtrætte hvis det ikke er alt for sent.

Glædelig børnejul

1 Comment
  1. Pia Graversen 13 år ago

    Skal du sidde alene juleaften fordi du ikke har et sted af tage hen? Så kom og vær med til fælles juleaften men bingo hjemmelig hygge, dans om juletræ og dejlig julemad… mm. Medbring pakke til 50 kr, derudover er arrangementet GRATIS. Kom frisk vi glæder os til at se dig. Alle er velkomne!!! For info kontakt 22 13 08 71. Må gerne sendes videre på facebook. SE beskrivelsen på JULENS GLÆDER her på facebook

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?