Jul I Valhal

Info: Du kan købe Jul i Valhal her

Sofies mor er en rigtig karrierekvinde. Desværre for Sofie har moren nu fået arbejde Singapore, og Sofie er rigtigt ked af at hun skal flytte skole. For at få tingene omkring flytningen til at passe sammen, skal Sofie og hendes mor, Tove, bo hos mormor Ragnhild i skovløberhuset indtil de skal rejse fra Danmark.

Til Sofies store overraskelse har Mormor udlejet 1. salen i huset til skøvløberen Asbjørn og hans to børn, Emma og Jonas. Sofie og Jonas bliver venner, og en dag de går i skoven, finder de en stendysse, hvor en mand sidder lænket indeni. Det er Loke, som de nordiske guder har lænket til stenen for flere tusinde år siden og nu får Loke med list overtalt de to børn til at slippe ham fri. Da det er sket, opdager børnene til deres rædsel, at Lokes frigørelse fra stenen er det første skridt mod Ragnarok – Jordens undergang.

Det første skridt mod Ragnarok er, at Fimbulvinteren sætter ind, og det massive snefald forårsager strømafbrydelser, så mor Tove pludselig bliver afskåret fra at kommunikere med sit arbejde i Singapore. Nu hvor hun må lægge afstand til arbejdet, opstår der pludselig sympati mellem hende og Asbjørn, der ellers er vidt forskellige.

Imens tager Sofie og Jonas af sted til Asgård for at finde Loke. På deres rejse møder de aserne Thor, Odin og Balder. Aserne vil ikke gerne tale om Loke, men Sofie forelsker sig i Balder, som hjælper dem ved at fortælle, at den eneste der vil huse Loke, er dødsgudinden Hel.

Inden børnene finder Loke, når han at flygte til Udgård. Nu vil aserne ikke hjælpe mere, da de er bange for Sofie og Jonas’ sikkerhed. Børnene finder dog ud af vejen, og begiver sig nu ind i Jætternes land. Her finder de, at Loke er æresgæst og forklædt som Jætter, lokker Sofie og Jonas hele historien om ragnarok ud af Jætterne, og de finder ud af, at det eneste der nu mangler for at starte ragnarok, er Fenrisulven.

Uheldigvis kommer Loke i besiddelse af Fenrisulven og nu må børnene være hurtige, hvis de skal standse ragnarok. Derfor klæder de Loke ud og tager ham med tilbage til Asgård, hvor de nu står som mæglere i konflikten mellem Loke og Aserne – en konflikt der skal løses for at undgå ragnarok.

Julekalenderen er et fantastisk alternativ til de traditionelle fortællinger om julen, og det er en nem og lettilgængelig historie om Den Nordiske Mytologi, som uden tvivl vil højne børns interesse for denne del af den danske religionshistorie. En julekalender for alle aldre.

Se oversigten med andre julekalendere her

Følg “Jul i Valhal” på Facebook:

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?