Absalons hemmelighed

Info: Du kan købe Absalons hemmelighed her

Cecilie er en 12 årig pige med en stor interesse for arkæologi. Hendes far er direktør i stormagasinet Magasin, hvorunder man ved udgravningen til en metrostation, har fundet ruinerne af Absalons gård, og i den forbindelse skal åbne en udstilling.

Cecilie hører om Absalons hemmelighed og bliver nysgerrig. Hun møder drengen Hubert, der bor i kælderen under Magasin og som også kender til Absalons hemmelighed. I kælderen finder de et brev fra Valdemar den Stores datter, Margrethe, og sammen bliver Cecilie og Hubert kastet ud i jagten på den frelsende engel og Absalons hemmelighed.

Med til historien hører også, at Cecilies lillesøster, Ida, er meget syg pga. sit dårlige hjerte, og hvis ikke snart der sker noget, vil hun højst sandsynligt dø. Cecilie håber på, at den frelsende engel og Absalons hemmelighed kan hjælpe med det mirakel de har brug for, for at Ida kan blive rask.
I jagten på hemmeligheden følger børnene i Absalons fodspor rundt til flere kirker på Sjælland og ikke mindst Christiansborg. Cecilie vender sig på et tidspunkt mod arkæologen Petra for at få hjælp. Det viser sig dog, at Petra ikke er til at stole på, og hun sår splid mellem de to venner. Petra gør i det hele taget sit for at forpurre jagten på hemmeligheden og børnene opdager snart, at der stikker noget under. I mens bliver Ida mere og mere syg, og jagten på hemmeligheden intensiveres.

Absalons hemmelighed er en historisk fortælling der udspiller sig ved juletid og serien er ikke i den forstand knyttet til julen som mange julekalendere ofte er. Det er dog ikke nødvendigvis negativt, da Absalons Hemmelighed i højere grad henvender sig til større børn og yngre teenagere, der ikke længere finder den store interesse i nisser og julemænd. Absalons hemmelighed er derimod et aktiv for skoler og historielærere, der med direkte afsæt i dét børnene ser i fjernsynet, kan bruge serien som udgangspunkt for den del af Danmarks historie der udspiller sig omkring Absalon og grundlæggelsen af København.

Udover seriens evne til at gøre historien spændende og relevant – nutiden møder fortiden, er den også aktuel for de flest børn, der kan forholde sig til Cecilies liv med travle og hårdtarbejdende forældre, der prøver at få hverdagen til at fungere med både job og familie. Fortællingen om den svage søster og Cecilies forhold til hende og hendes følelse af ansvar overfor Ida er også relevant i forhold til det udviklingsstadie, som seriens primære målgruppe befinder sig på, midt mellem barndommen og det mere ansvarsfulde voksenliv.

Absalons hemmelighed er en rigtig god serie, for børn såvel som voksne. Historisk viden er ofte mere letfordøjeligt, når det er lavet med børns interesse for øje, så de fleste forældre, og voksne i det hele taget, vil kunne få gavn af, at se serien sammen med deres halvstore børn.

1 Comment
  1. melissa 12 år ago

    hej jeg ville gerne vide bliver hubert og cecilie venner igen for det vil jeg gerne have

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?