Pyrus i Alletiders Jul

Info: Du kan købe Pyrus i Alletiders jul her

Dybt inde i det danske rigsarkiv bor den gamle Nisse, Guttenborg. Han holder styr på nissernes arkiv og har det bedst, når alt er roligt og ved det gamle.

Det samme gør hans ”kollega”, Betramsen, som holder styr på resten af det store arkiv, og som i øvrigt er lykkeligt uvidende om Guttenborgs tilstedeværelse.

De får dog begge rusket godt og grundigt op i deres rolige hverdag. For Bertramsen kommer forandringerne i form af hans nye sekretær, frk. Brahe, der med sine evner og viden imponerer Bertramsen. På den anden side af væggen, hos Guttenborg, dukker den unge nisse, Pyrus, pludselig op og mangler et sted at sove.

Pyrus opdager Guttenborgs bog med trylleformularer, og en dag hvor den gamle nisse går ud for at hente blæk, sniger Pyrus sig til at kigge i bogen. Den unge og uerfarne nisse kommer til at sige formularerne forkert, og inden han har set sig om, har han tryllet julen væk, og i alle de bøger på arkivet, der har optegnelser omkring julen, falder bogstaverne pludseligt ud. Julen er væk.
Samtidig med, at julen bliver væk, finder Pyrus og Guttenborg en fremmed pige mellem bøgerne på arkivet. Hvem er hun, og har hun noget med julen at gøre?

Nu hvor julen pludselig er slettet fra Danmarkshistorien begynder erindringen om den også at forsvinde fra menneskene, men Bertramsen har lovet selveste Dronningen en fyldestgørende rapport over julen. Derfor skal der nu arbejdes hurtigt inden julen helt forsvinder, så jagten på julen sættes ind og sender Pyrus, Guttenborg, Bertramsen og Frk. Brahe ud på en spændende gennem Danmarkshistorien.

Alletiders jul er for børn og barnlige sjæle i alle aldre. Historien er spændende, både rent historisk, hvor børnene får lov at forholde sig til julen som en del af historien og som derfor har relationer til det liv de selv lever i dag, men også i selve karakterfordelingen, hvor det gammeldags, i form af Guttenborg og Bertramsen, møder det nutidige i form af Frk. Brahe og Pyrus. Alle børn kan forholde sig til Pyrus’ frækhed og ikke mindst nysgerrighed, og selvom Pyrus spilles af den voksne Jan Linnebjerg, er der ikke langt melem karakteren Pyrus og børnenes billede af en helt de kan identificere sig med.

Serien er et rigtigt godt eksempel på, hvordan historien kan gøres spændende og relevant for børn. Alle børn kan forholde sig til Julen og dens betydning for dem og deres familie, og prøv at tænk, hvis Julen virkelig blev væk. Serien har masser af julehygge, og kan nemt indgå som en del af den obligatoriske decemberhygge i familien, samtidig med, at børnene lærer, at julen er andet og mere end blot en historie om et barn i Betlehem.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?