The Julekalender på DVD

Info: Du kan købe The Julekalender på DVD her

Hele Danmark blev taget med storm da De Nattergale i 1991 gik i æteren på TV2 med “The Julekalender”.The Julekalender er et genialt påfund, som nu også kan fåes på DVD. Alle roller spilles af De Nattergale, bortset for overnissen Gammel nok, som spilles af Poul Bundgaard. De består af tre mænd der hver har to roller. Man følger et vestjysk par og en rejsende der slår sig ned hos dem under påskud af at hans bil er smadret, i virkeligheden leder han efter en bog om Nossorer, og tre nisser der nødlander fordi deres propel er knækket, de er på jagt efter nøglen til livets spilledåse. De finder en hule hvor de opholder sig mens en ny propel blir’ snittet i træ. Det er en julekalender for voksne hvor sproget er kærnen i humoren. Det vestjyske par, Oluf og Gertrud Sand er kartoffelavlere, og de taler et bredt vestjysk sprog med gode vendinger. Han laver lidt “sjove” penge og “puster grise” op, hvis ikke han nyder en pibe tobak. Gertrud derimod nynner juleange og pynter til den store guldmedalje, for som hun siger: Der er da kun jul “jen” gang om året, hvorpå Oluf mumler: Ja det er “bore dajli”.
Gertrud prøver at frembringe lidt julestemning og romantik, men det er ikke let, hun prøver at STÅ UNDER A MISTELTEN, men der gi’r intet kys.
Benny (deres gæst) derimod snakker københavnsk, en stor kontrast til fam. Sand’s sprog.
Nissernes hiraki står ikke til at ændre. Fritz bestemmer, Hanzi snitter propel, for hans far var “ein ser berymtes snittermand”. Gynther er slideren der gør rent osv og når han henter brænde i skoven kikker han drømmende ind ad vinduet hos Sands, han er nemlig forelsket i “a kartoffelwoman”. Deres sprog kan man vel nærmest kalde hjemmelavet engelsk blandet med jysk.
Både Benny og nisserne er ude sfter den store bog, men den har Gertrud givet til spejdernes juleindsamling. Så kunne der blive plads til flere nisser, Gertruds store passion, der er glimmer og julestads overalt, og Gertrud ønsker sig brændende en foodprocessor i julegave, og sørme om ikke hun får en af Oluf.
Hunden Emil sover på sofaen, sammen med Benny…eller omvendt. Når Benny mangler ord blir det til “BOB BOB” en vending der sneg sig ind i det danske sprog.
Flere af sangene er nærmest blevet evergreens, bl.a. A STØVLEDANS og ITS HART TO BE A NISSE…MAND.
Beny bliver skadet efter af ha forsøgt sig med kanonslag, Gertrud får brugt sit omsorgsgen og passer og plejer Benny og han bliver der julen over, og får en stor dosis julepynt, klejner osv.

Propellen er snittet færdig og nisserne tager hjem til GOOD OLD GAMMEL NOK med nøglen til livets spilledåse, der næsten er gået i stå.

Relaterede artikler:
The julekalender
Julekalender

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?