The Julekalender

Info: Du kan købe The Julekalender på DVD her

I 1991 fik danskerne endelig en julekalender for voksne: The Julekalender. Serien er en sjov komedie, som handler om kartoffelavler Oluf Sand, nisserne i skoven og den farlige ”Nåsåer” Benny.

Oluf Sand er en fåmælt, rolig jysk bondemand, som passer sine kartoffelmarker og ellers bare kommer hjem til sin kone Gertrud, sætter sig i sin gamle lænestol og tænder piben. Han ofrer ikke megen opmærksomhed på Gertruds evindelige snakken om sine juleforberedelser og sin pynten op i stuen og ikke mindst om sit store juleønske – en foodprocessor.

Nisserne ankom til Danmark med et fly. Desværre blev dette beskadiget under landingen. I nissehulen har nisserne derfor travlt med at få snittet en ny propel til flyet. Den lille “snitter” har store problemer med størrelsen på propellen, så han må snitte indtil det bliver gjort ordentligt. De skal jo nå hjem til “Good old Gammel nok” inden jul.

Engelsk på vestjysk
Sproget i serien er en morsom blanding af dansk – dvs. vestjysk dialekt – og engelsk. Nisserne småskændes og diskuterer med sprog der blander engelsk og dansk. De dannede nye fantasifulde udtryk, som danskerne tog til sig, bl.a. “thats a good vending” og “You are
the one with the biggest tænder and the grimmest tøj”. Nisserne sang også sange fx. “Its hard to be a nissemand”.

Serien blev efter de første par afsnit en stor succes og danskerne tog flere
udtryk til sig som man kunne høre overalt bl.a. “bob bob bob” og “det bar´
dejli”. The julekalender har været genudsendt flere gange i årenes løb.

De Nattergale
De Nattergales voksen julekalender blev næsten fra første aften i december 1991 en stor succes. De Nattergale er en gruppe komikere bestående af Viggo Sommer, Carsten Knudsen og Uffe Rørbæk Madsen. De Nattergale udfylder selv alle rollerne i serien,
bortset fra den gamle nisse “Good old Gammel Nok” som bliver spillet af Poul Bundgård.

Relaterede artikler:
The julekalender på DVD
Julekalender

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?