Sådan undgår du julestress

Julen er traditionernes tid og ikke mindst den tid hvor vi skal nyde samværet med familien. Julen er desværre også en tid hvor mange føler, at det er en masse der skal leves op til.

Aviser og blade skriver artikel efter artikel om hvor perfekt en jul man kan få, men sigter man efter “den perfekte jul”, har man desværre store chancer for at slide sig selv ned til sokkeholderne inden den 24. december oprinder.

Her på Juleblog vil vi gerne dele nogle gode råd til at undgå julestress. For os er hyggen nemlig det allervigtigste og lige præcis den der fantastiske danske julehygge vil vi gerne værne om. Derfor har vi selv lavet nogle regler for at undgå stress og jag.
9 råd mod stress i december

 • Lav én vigtig regel for din decembers juleforberedelser: Det skal handle om ro og hygge. Tænk så på det hver gang du kaster dig ud i juleforberedelser. Hvis dét du har planer om at gå i gang med lever op til den regel, er det fint, hvis ikke bør du overveje at ændre dine planer.
 • Julebag er til for at blive spist, ikke for at blive bagt. Mange bagere sælger dej til julebagværket. Køb et par ruller dej, og slå dig så løs. Enten alene så du bare skal skære dejen i tynde skiver og på en bageplade og i ovnen, eller sammen med børnene og en flok udstiksforme. Huset kommer til at dufte af nybagte småkager, men du slipper for det meste af opvasken og for at stå og slå småkagedej sammen.
 • Drop ambitionerne og hold jeres egen jul. Der er ingen rigtig måde at holde jul på, så skab jeres egne traditioner.
 • Hvis det er Jer der skal være værter for Juleaften, så overvej om du skal outsource nogle af opgaverne. Lad en af de andre komme med anden eller gåsen, en anden med ris a la manden og så kan du stå for kartofler, kål og julegodter.
 • Hvis I inviterer på julehygge i weekenderne op til jul, så server færdige æbleskiver. Så er der et minimum af forberedelse til gæsterne kommer, og hyggen bliver ikke mindre af den grund.
 • Sørg for at komme udenfor. Frisk luft og dagslys giver et kæmpe energiboost og giver en bedre søvn om natten. Så hvis der er sne, se at få fundet kælken frem. Ellers tag en tur i skoven og fæld et juletræ, hente pyntegran eller sørg for at dyrene får lidt at spise.
 • Sørg også for at få noget sundt at spise. December har det jo med at byde på en frygteligt masse kalorier og knap så sundt mad. Hvis kroppen pludselig bliver bombarderet med mad den ikke er vant til, bruger din krop ekstra meget energi på at forbrænde, samtidig med, at du ikke får optimal energi, fordi kosten ikke er gavnlig for dig. Kender du ikke også det med, at hvis du spiser ”dårlig mad” så føles kroppen tungere og mere doven, og det er heller ikke altid noget der er godt for humøret.
 • Få sovet nok, og hvis du føler dig fortravlet, så sørg for, at du inden du lægger dig til at sove, lige læser et par sider i en god bog, så du får tankerne væk fra alt det andet.
 • Hiv en hel weekend ud af kalenderen og tag væk hjemmefra. Bare det at komme væk fra vasketøj, julebag og julerengøring kan gøre underværker. (Her kan du læse mere om en stressfri weekendferie i december.

Julen skal være hyggelig, og det bliver den ikke, hverken for dig eller din familie, hvis du suser rundt for at gøre julen perfekt. Det bliver den derimod, hvis I alle har det godt og kan finde ro og bare være sammen.

Hvis du har andre råd mod julestress, er du meget velkommen til at smide en kommentar.

Rigtig glædelig jul2 Comments
 1. Anna 11 år ago

  Sørg for at være god mod dig selv og andre. Husk, at julen også er tiden, hvor selv små handlinger kan gøre en forskel for børn, voksne og mennesker, der måske er i nød. Kig eventuelt på linket for denne side, hvor der er gode idéer og tips til gode julegerninger.

 2. Living By M 11 år ago

  Efteråret er over os og vi tæller allerede 18. Oktober. Tiden løber hastigt afsted og pludselig har vi 1. december.

  Julen er hjerternes tid og vi vil alle gøre hinanden glade og tilfredse. Bilder os selv ind at vi skal lave alt godter, forkoster og middage fra bunden. Gaverne skal købes på en af vores hellige søndage og helst skal vi vælge gaven til hver enkelt i den rette butik.

  Husk på hinanden og glæd hinanden. Spring over mht hjemmebag og hjemmesyltningen og shop dine gaver på nettet.
  Vi tilbyder indpakkede gaver direkte til din adresse. Du vælger den rette gave og vi sørger for resten.
  Besøg vores webshop og shop i ro en stille efterårsaften eller juledag. Ca 2 dagen levering.

  Glædelig jul og velkommen indenfor hos
  Living by M. com

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?