Opskrift på sprøde klejner

Sprøde klejner
Ingen jul uden klejner. Her får du min opskrift på de bedste klejner der findes, og det er oven i købet dem der er lettest at lave.

Sådan gør du:
Du pisker 2 hele æg med 100 g sukker, så det ikke knaser mere,
100 g smeltet afkølet smør ( eller plantemargarine ) røres i,
50 g kartoffelmel, 250 g hvedemel og ½ tsk bagepulver blandes i lidt af gangen.

Sæt dejen koldt, til den er fast. Derefter ruller du den ud på et meldrysset bord, så tyndt som muligt. Skær dejen i “tern” på bordet, med en klejnespore, vrid klejnerne og læg dem koldt.
Palmin varmes op i en tykbundet gryde, og klejnerne koges lysebrune,
3-4 stykker af gangen. De tages op på fedtsugende papir (køkkenrulle).

Når de er kolde lægges de i kagedåser.
Hjemmelavede klejner er virkelig noget der giver julestemning.

God fornøjelse med julebagningen.

1 Comment
  1. Living by M 9 år ago

    Skøn skøn tradition der bestemt ikke må uddø. God opskrift og bestemt et must til julen.
    Kig ind og se vores bud på kagedåserne til Julen 2010.

    http://www.livingbym.com

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2020 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?