Lav flotte gaver med kartoffeltryk

Du kan købe t-shirts, lommetørklæder eller skjorter, og lave din egen dekorative tryk på dem. Du skal bruge en stor kartoffel, gerne en bagekartoffel. Skær den midt over med en skarp kniv og rids et enkelt motiv på fladen. Skær så alt det væk, der sidder uden for motivet, så at selve motivet bliver ca. 1 cm højere end resten.

Sådan gør du: Du skal bruge stoftrykfarve til at trykke med, rør den eventuelt op med lidt vand, så den ikke er for tyk. Så tager du et tyndt stykke skumgummi (skær eventuelt en skive af en udtjent køkkensvamp med en skarp kniv) og læg det på en underkop. Du fordeler farven ud over skumgummiet, så du får en slags stempelpude. Nu presser du motivet på kartoflen ned på puden, og så trykker du på stoffet. Ind imellem kan du trykke kartoflen mod et stykke køkkenrulle, så fordeler farven sig pænere.

Selv om det hedder kartoffeltryk, kan du godt bruge andre frugter og grøntsager. Hvis du skærer en gulerod over, kan du for eksempel lave en stjerne ved at skære takker rundt om den ring, der er inde i guleroden.

Du kan også trykke med et halvt overskåret æble. Prøv om du kan trykke stilken med, ellers kan den males på bagefter. Uanset hvad du bruger, er fremgangsmåden den samme som med kartoflen.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?