Julekalender 2013 på TV2 og DR

Tiden hvor vi sidder sammen foran fjernsynet, nærmer sig. December måned kalder seerne til sig, når julekalenderne ruller over skærmen. I år er der et større udvalg – noget er nyt og noget er gammelt.Danmarks Radio har haft gang i en enkelt ny produktion til DR MAMA, men ellers genudsender de nogle af deres bedste titler, nemlig ”Jul på Slottet” fra 1986 på Ramasjang, og ”Pagten” fra 2009 på DR 1.

DR1 viser ”Pagten” fra 2009

Pagten er nærmere et juleeventyr end en klassisk julekalender, men den bygger på solidt grundlag – NFS Grundtvigs tanker om menneskets fællesskab. En god og familievenlig fortælling om venskab og hvor stærkt netop det bånd kan bindes, hvis man kan acceptere hinandens forskelligheder.

DR Ramasjang viser ”Jul på Slottet” fra 1986

Jubii – denne julekalender glæder jeg mig til.

DR MAMA viser “Jul i Gakkely”

Den nye produktion, som skal vises på DR MAMA har været annonceret siden 2011, men alligevel er der overraskende lidt information at finde om den. Mystikken omkring den animerede julekalender med enkelte afsnit på fem til seks minutter er måske det, som skal tiltrække de voksne seere. Julekalenderen er noget af en karakterafviger, for Julemanden har mistet troen på sig selv. Han har lagt sig med en depression og bliver indskrevet på sindssygehospitalet Gakkely.

TV2 viser ”Julemanden og Tvillingerne”

Dog skal det nævnes, at Danmarks Radio ikke har monopol på julens fra-dag-til-dag-spænding. Der skal åbnes splinternye låger hos TV 2, der i år lancerer efterfølgeren til succeshistorien ”Ludvig og Julemanden”. Der er tale om ”Julemanden og Tvillingerne”, som beholder Lars Hjortshøj i rollen som Julemanden Nicolas. Endnu en gang har TV 2 lagt stor vægt på humor og nordjysk lokalhistorie, men helt uden at glemme det magiske, der er over julemåneden. Vi kommer til at se skuespillere som Nikolaj Kopernikus, Casper Crump, Benedikte Hansen, Camilla Bendix, Sarah-Sofie Boussnina og Lærke Winther Andersen, foruden de to børn i hovedrollerne som tvillingepar.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?