Julefriskost med cognac og hasselnødder.

Denne ost er utroligt lækker og du kan sagtens eksperimentere med andre smagsvarianter, så du kan lave et helt ostebord, uden at få dårlig samvittighed. Og hvor overskudsagtigt er det ikke at sige til gæsterne: ”Nåh ja, jeg har selv lavet osten”.

Du skal til 4 personer bruge:
2 bægre fedtfattig kvark/fromage blanc, ½ dl. Cognac, 1 økologisk appelsin, korn af en stang vanilje, 30g hasselnødder (gerne flager), flutes eller kiks.

Dagen før du skal bruge osten, kommer du kvarken i et dørslag foret med et eller to viskestykker, så det kan dræne al vandet ud. Når det har drænet natten over og du er klar til at lave osten, tager du viskestykket op og vrider det godt omkring den drænede kvark, så der drænes så meget væde som muligt fra.

Appelsinen skylles grundigt og skal rives fint ned i cognacen sammen med kornene fra vaniljestangen. Blandingen røres nu sammen med den drænede kvark. Ostemassen formes til en pølse. Her kan det være en god i de at bruge stanniol. Læg det dobbelt og rul det sammen omkring massen, så formes det nemt som en pølse. Drys herefter de hakkede nødder/nøddeflagerne ud over osten og rul osten rundt så nødderne fordeles.

Smagsvarianter:
• Brug knust hvidløg – en klassiker også som grøntsagsdip.
• Brug ½ dl ananassaft i stedet for appelsin og cognac
• Finthakkede soltørrede tomater og frisk basilikum
• Prøv også bare med salt og peber og spis osten på groft brød med friske tomatskiver.

Se flere fedtfattige juleopskrifter her

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?