Juleaften med højt humør

Gæsteindlæg af Vibeke Høggaard

Jeg har været 15 år. Alle mine søskende tre stk med kærester, samt det første barnebarn i familien holdt jul hjemme. Min svoger, der var kok, have gået i flere dage og forberedt den gode julemiddag.
Dette år indeholdt den både gåsesteg, andesteg, flæskesteg, medisterpølse, samt alle de ellers nødvendige ting på et julebord. Der var dømt rigtig julehygge, både i køkkenet blandt alle mændene og i stuen hvor alle pigerne sad.
Efter det traditionsvigtige gensyn med disneys juleshow og kirkegang, blev det tid til at sætte sig ved bordet.
Alle glas blev fyldt, med speciel indkøbt vin og maden kom ind på to meget store, og tunge fade. Der blev hældt op på tallerknerne og min far hævede sit glas for at ønske god jul…..men Bang i dette sekund valgte bordet at knække sammen på midten. Mad, vin, kongelige tallerkner, samt karafler trillede omkring på bordet. Der hvor bordet var knækket sad på den ene side min søster og på den anden side min bror der ikke kunne flytte sig, eftersom de holdt bordet, derimod sad de og skraldgrinede samt kommanderede med os andre. Alle tallerkner, og glas blev fjernet og det samme gjorde den nu let rødvinsindsmurte julemad. Intet var på mirakuløs vis blevet smadret, men spisestuen sejlede en smule i rødvin.
Bordet blev skubbet ind så det kunne holde og køkkenbordet blev sat til, så vi alle kunne sidde ned igen. Her kom så et dejligt syn, rundt omkring i alle tre stuer stod der tallerkner på skabe, borde samt gulv. Nu begyndte en juleleg som ikke kan kaldes en tradition….Gæt en tallerken. Hvem var det nu der havde tallerkenen med gåsesteg, flæskesteg og halve æbler, hvem havde rødkål, medisterpølse og andesteg osv.
Det blev en dejlig juleaften og selvom vi børn og svigerbørn kunne se en del mere morskab over situationen end fx min mor, så har det absolut være den juleaften med de største grin og morsomste udbrud.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?