Jul i den gamle by i Århus

Tænker I på at tage en dag væk fra julebag og rengøring her i december, bør I overveje at tage en tur til den Gamle By I Århus. Den Gamle By er nok det mest julede sted i Danmark, og her får I lov til at opleve julen som den var i gamle dage.

Prøv f.eks. at besøge den gamle købmandsgård og oplev Peters Jul som den så ud dengang. Brødrene Krohns bog fungerede i mange år som en ”støbeform” til den perfekte jul.

Gammeldags julegaver og nips
Der er også mulighed for at købe skønne julegaver eller små gaver til juledagenes værter og værtinder. Gammeldags legetøj, skønne lerkrukker i gammel stil eller delikatesser. Der er meget at vælge i mellem.

Hver torsdag-søndag kan I også handle i det gamle gartneri eller på kræmmermarkedet, hvor der er endnu flere lækre ting at bruge sine penge på.

Hyggelige udstillinger
Den Gamle By har mange skønne udstillinger der giver et indblik i Julen i Danmark gennem de sidste 400 år. En komplet nisseudstilling med mere end 1000 nisser , Købmandsgården med Peters jul og ikke mindst udstillingen Julerier, men alt fra juleskeer, julesnaps, nisser og meget meget mere.

Åbningstider
Den Gamle by har åbent hver dag og i weekenderne er der åbnet helt til kl. 21, hvor man rigtigt kan opleve hvor hyggelig byen bliver når mørket falder på, og stearinlys og lanterner tændes.

Og var det noget med en rundvisning af vægterens kone, Maren Jensen. Rundvisningen er spændende og også en lille smule uhyggelig.

Tag Jer en dag i en smuk og afslappende atmosfære i Den Gamle By – nyd Julen når den er allerbedst og ikke mindst samværet med hinanden, det er jo det julen handler om.

Læs mere på www.dengamleby.dk

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?