Honningmarineret julekalkun med appelsin

Dette er en supernem opskrift på kalkun uden alt for meget fyld der feder. Og så breder der sig den dejligste duft af kalkun og appelsin der kan sætte gang i julestemningen.

Du skal bruge: En kalkun i passende str. (Husk at tænke på, at merprisen for en større kalkun er rigtigt godt givet ud, så du har en masse dejlige rester til juledagene, og ikke mindst tarteletter til julefrokosten.)
3-4 økologiske appelsiner
Evt. svesker
Flydende akaciehonning
En stor stegepose

Til saucen skal du bruge: væde fra kalkunen, crèmefine, salt og peber.

Riv appelsinerne på et rivejern, så du får noget afrevet skal, men lad være med at rive al skrællen af.
Skær appelsinerne ud i både og fyld dem i kalkunen. Du kan med succes også fylde svesker i kalkunen.

Sådan gør du: Den afrevne appelsinskal blandes med den flydende honning, og nu skal kalkunen have sin sidste omgang wellness i form at en ordenligt omgang massage, og sørg for at gøre det rigtigt godt. Jo mere du gnubber, jo bedre sætter smagen sig og jo mere mørt bliver kødet.

Nu skal kalkunen i en stegepose. Det sikrer en langt mere mør kalkun, da dampene fra stegningen cirkulerer omkring kødet. Luk posen godt til, og læg kalkunen ”på ryggen” i en bradepande. Ovnen skal forvarmes til 225 grader og kalkunen brunes ved denne temperatur i ca. 15 minutter. Herefter skal kalkunen have 55 minutter pr kg ved 160 grader. Der er selvfølgelig ting der spiller ind i forhold til stegetiden, fx alder og kvalitet, og vil du være helt sikker på at resultatet bliver godt, bruger du et stegetermometer. Når kalkunen har nået en centertemperatur på 75 grader er den færdig.

Når kalkunen kommer ud af ovnen skal den hvile ca. 20 minutter. Klip et lille hul i hjørnet af stegeposen og hæld noget af væden i en gryde. Lad også væden hvile lidt, så fedtet kan samles på toppen. Så kan du nemt skimme den fra og få en mere fedtfattig sauce.

Sauce: Jo bedre du skimmer væden fra kalkunen jo mindre fedt har du i saucen. Når væden er skimmet sætter du gryden på blusset. Tilsæt salt og peber og crèmefine og til sidst jævnes saucen. Du kan, hvis du ønsker en endnu mere fedtfattig sauce, sagtens undvære crèmefine eller fløde og blot jævne væden fra stegningen. Tilsæt evt. lidt saucekulør.

Velbekomme og glædelig jul.

Relateret artikel: Fedtfattig julemad

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?