Gaver med mening

Info: Du kan se mange gaveideer med mening i UNICEFs shop – klik her

Julegaver der redder børns liv
Et begreb der har gjort sit indtog i det danske sprog og de senere år har boomet, særligt i erhvervslivet, er social ansvarlighed. Vi skal tage ansvar for det samfund og den verden vi lever i, i stedet for blot at tænke på os selv, vores eget liv og egen profit. For hvad er profit værd, når det er opnået på bekostning af andre?

Denne mentalitet er i sidste år sneget sig ind som en del af den danske jul. Danskerne har længe været kendt for at være sig selv nærmest, men det er ved at være en saga blot. Det startede med at man begyndte at give geder i julegave. Ikke i bogstavelig forstand, men modtageren fik et gavebevis på, at hun havde givet en ged til en fattig familie i et udviklingsland. År for år er udvalget af disse socialt ansvarlige gaver vokset og de bliver mere og mere populære.

UNICEF’s Verdensgaver er et af tiltagene med socialt ansvarlige gaver. På hjemmesiden verdensgaver.dk kan man for beløb mellem 150 og knap 15.000kr hjælpe på alle tænkelige måder. Faktisk kan man for sølle 150kr købe livsvigtige vacciner til 57 børn. Hvad er vigtigst: en CD i julegave eller viden om, at pengene er gået til at sikre 57 børn mod bl.a. polio og mæslinger der i værste fald kan betyde døden.

Når man kigger rundt på siden er det skræmmende hvor lidt der skal til for at gøre en forskel. Et forældrepar bruger i gennemsnit ca. 5000 kr. på gaver til jul. Prøv at reducere det med 20% og brug den tiloversblevne andel på Verdensgaver. For de 1000 kr. kan du give blyanter og kladdehæfter til 100 børns skolegang, sikre 57 børn mod polio og mæslinger og redde 5 børn fra at dø af sult, ved over længere tid at sørge for, at de får den helt rigtige næring. 1000 kr. Nintendo DSi eller…?

Dette er et projekt der er guld værd. Ikke kun for børnene i udviklingslandene eller katastroferamte områder, men også for dig og særligt dine børn. Det er bevist at det er sund for psyken at hjælpe andre og hvis du drager dine børn ind i dette lærer de hurtigt, at sætte pris på deres privilegier og at der er børn der har brug for dem og deres hjælp. Er det i år du giver malariamedicin i julegave?

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?