Firmagaver

Står du og skal købe firmagaver til dine ansatte, men ved du ikke lige hvad det skal være, så læs med her. I dette indlæg får du nemlig både gode gaveideer samt viden om regler indenfor gaver til ansatte.

En firmagave skal gives uafhængigt af arbejdets indhold og uden bagtanker. Et lille skrækeksempel herpå er en dansk kommune, der for et par år siden valgte at give sine 4000 ansatte en computertaske med kæmpe påsyet logo.

Tasken indeholdte ikke en computer, men en skrigende gul trafikvest. 5 dage før julegaven blev givet, sendte kommunen et tilbud til sine ansatte om køb af bærbare computere, betalt over bruttolønnen.

Tasken var et signal til medarbejderne om at tage imod tilbuddet. Det var der kun 5 af de 4000 der gjorde. Resten stod med en computertaske i overskud, for når man har en bærbar computer, har man som regel også en taske til at transportere den i. Spild af penge og masser af dårlig omtale samt halvfornærmede ansatte.

Kan være svært

Det er selvfølgelig svært at give en personlig gave til alle ansatte, da det er ikke alle der synes et par fyrfadslys eller en vandkaraffel er et hit, og de er svære at bytte når de har indgraveret firmalogo. Faktisk er det noget af en opgave at købe firmagaver, og jo flere ansatte, jo svære bliver det.

Et godt råd er at finde “en blød mellemvej”. Køb noget næsten alle kan bruge (lækker chokolade, vin, en kaffemaskine, osv.)

Gaveideer

Det allernemmeste er at give et gavekort, dog koster et gavekort på 700 kr. væsentligt mere end en gave til 700 kr. da der skal betales fuld skat af en pengegave. Det skal der ikke af en tingsgave. Og 700 kr. er netop det beløb incl. moms, du som arbejdsgiver må give gave for. Hvis markedsprisen (din kostpris) overstiger 700 kr skal der betales skat af hele gavens værdi, og ikke kun det overskydende beløb.

Står du og mangler inspiration til julegaven til dine ansatte, kan det være en ide at give dem en julekurv. Det er måske meget klassisk, grænsende til det kedelige, men det er en praktisk gave, alle kan bruge. Alle synes at julen er en udskrivning, så en kurv med lækkert pålæg, evt. en flæskesteg, kaffe, lækkerier, delikatesser osv. kan bruges af alle.

En lækker rejsetaske (ikke en sportstaske) vil også falde i god jord hos de fleste, evt. med en lille overraskelse i. Det er okay at sætte firmalogo på, men gør det et diskret sted. Selvom du gerne vil brande din virksomhed er det trods alt en privat sag for medarbejderen om han vil gå rundt og reklamere i sin fritid.

Det kan også være en ide at sammensætte en liste med 3 vidt forskellige alternativer, og så lade medarbejderne selv vælge deres julegave. Man må sige at overraskelsesmomentet forsvinder, men til gengæld får din medarbejder noget han eller hun virkelig kan bruge.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?