Lækker og fedtfattig julekonfekt

Her finder du 3 forslag til fedtfattig julekonfekt som smager pragtfuldt.

Chokoladedadler

Tag stenen ud af dadlerne, fyld smuttede mandler i og dyp dadlerne i chokolade. Dyp dem evt flere gange i chokoladen for at få et tykkere lag.
Brug en 70% chokolade af super kvalitet. Hvis du køber chokoladen hos en professionel chocolatiér kan du evt. spørge hvordan de 70% kakaoindhold er fordelt.

Når chokoladeproducenten skriver procentandelen af kakao på produktet, er det nemlig ikke nødvendigvis mængden af sundhedsfremmende stoffer der henvises til. Kakaoprocenten henviser nemlig både til indholdet af det fedtfrie kakaomasse og den absolut ikke fedtfrie kakaosmør. Så jo større andel af kakaoprocenten der stammer fra kakaomassen, jo sundere og mere gavnlig er chokoladen for dig.

Fuldkornsknas

En sundere og grovere variation af de klassiske cornflakestoppe. I stedet for almindelig cornflakes bruger du branflakes, som du blander med rosiner og det hele røres sammen med en god chokolade. Når massen er godt blandet bruger du en teske til at forme toppene. Sørg for at lave toppene små og mundrette. Placer toppene på bagepapir og stil dem i køleskabet til chokoladen er størknet.

Romkugler

Disse romkugler er stærkt vanedannende – så pas på. Du kommer til at lave dem hele året rundt. Opskriften er nem at variere og du kan eksperimentere med forskellige krydderier. Bare slå dig løs. Grundopskriften er som følger: 1 banan, mandler, hasselnødder, rosiner, dadler, figner, kokosmel, 2 spsk. olivenolie, ren kakao af god kvalitet, en smule salt og evt. lidt peber.

Der er ingen nøjagtig angivelse af mængden af de forskellige ingredienser. Massen må hverken være for flydende eller for tør, da du så ikke får det til at hænge ordentligt sammen. Tril små kugler, svarende til en god stor teskefuld, og læg dem på bagepapir. Lad dem blive faste i køleskabet. Du kan også fryse kuglerne ned og gemme dem til senere – når de andre er spist.

Forslag til variationer: Tilsæt en smule romessens, men pas på med mængden. De kan hurtigt blive lidt for kradse. Prøv også at tilsætte lidt kanel for at fremhæve at det er julekonfekt.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?