Maya Boysen om julen

Gæsteindlæg af Maya Boysen

Den er forskellig fra land til land, der er forskellige traditioner omkring den. Der findes hundredvis af historier. Julen kan være en speciel tid på året, specielt børn og ældre folk plejer som regel at glæde sig til julen.

De gamle syntes godt om at sidde sammen hele familien og hygge sig, og se hvor glade børnene bliver for deres gaver. Børnene glæder sig til gaver og god mad. Nogle børn kan næsten ikke vente til julen kommer, mens andre er lidt mere ligeglad med julen, det kommer nok mest an på alderen, fx et barn på 5 glæder sig muligvis nok mere end et barn på 16år. Men sådan er det ikke altid, min storesøster er 17år, for 2 år siden, da hun var 15, var hun å spændt at hun en dag midt i november begyndte at pynte op til jul og gik ud og købte ind til at hun kunne lave konfekt. Hjemme ved os er det ikke normalt at man laver konfekt eller pynter op før midt i december.

De fleste børn tror nok også på julemanden. Det gjorde jeg i hvert fald, da jeg var mindre kan jeg huske at min mor lavede risengrød og så satte vi det op på vores loft, og så gik mig, min søster og min far ind i stue og så film. Imens gik min mor op på loftet og hentede risengrøden, og lavede ris a la mande af den, og lagde små gaver til mig og min søster. Det ved jeg ikke om andre har oplevet det.

Julen er meget forskellig fra land til land, fx her i Danmark holder vi jul om aftenen den 24., i England spiser de den gode mad om aftenen den 24. men åbner først gaver om morgenen den 25..
Jeg har undret mig over mange af traditionerne. Hvor stammer de fra? Hvorfor skal man have gaver? Hvorfor alle de nisser? Ja en masse ting omkring julen, er et spørgsmål for mig. Men hvorfor vi skal være ekstra flinke undre mig mest. Var det ikke bedre hvis vi var flink ved hinanden hver måned? Nogle folk vil sikkert sige, at det er de, men hvordan kan man så være ekstra flink i julen? Jeg ved det ikke.

Hvert år hører man om hvor hårdt nogle familier har det med hensyn til økonomien, mange har slet ikke råd til alle de dyre gaver man får nu om dage. Folk tænker ikke over ’det er tanken der tæller’, folk er grådige, Nu skal der næsten en computer, playstation eller i de værste tilfælde en bil til, før folk er tilfredse. Det har taget alt for meget overhånd efter min mening. Nogle mennesker giver måske også for meget mindre end de får gaver for, uden at få dårlig samvittighed over det. I mit tilfælde ville jeg få utrolig dårlig samvittighed, hvis jeg fik en helt ny computer, og selv kun gav personen noget billigt fra en ”10’er butik”.

Jul betyder, for mange familier, også problemer. I mange familier, som f.eks. min venindes, hvor forældrene er skilt, kan der opstå problemer om hvor børnene skal holde jul. Min veninde har selv oplevet det, men de fandt hurtigt en fornuftig løsning, efter at begge parter var gået på kompromis. Men i mange andre familier, udvikler skænderiet om børnene sig mere alvorligt. Der er selvfølgelig en skam, at børnene skal være vidner til den slags, men sådan er dagens ’familien Danmark’ altså bare. Jeg synes forældrene skulle tænke på, hvordan børnene har det, og at julen er børnenes fest. Så skån derfor børnene for indbyrdes ”slagsmål” og få i stedet det bedste ud af julen.

God jul allesammen

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?