Et barn er født i Betlehem – Tekst

Her ser du sangteksten til den gode og populære salme “Et barn er født i Betlehem”.

Viden om julesalmen:
Teksten til “Et barn er født i Betlehem” er skrevet i 1820 af Grundtvig og udgivet under navnet ”Julesang for kristne børn”. Oprindeligt er det en latinsk middelaldersalme, oversat til dansk af Hans Tausen i 1553. Siden lavede Grundtvig ny tekst til.

At de vise mænd kom med gaver i form af guld, røgelse og myrra ved vi udmærket, men vidste du, at der er en symbolik i netop disse gaver?
Guld var en gave man gav til konger, røgelse gav man til en gud og myrra gav man til en døende. Myrra er en slags voks, udvundet af en plante, der vokser i Somalia. Den har en bedøvende virkning, og udover at bruge myrra til at bedøve døende med, brugte de gamle egyptere det også til balsamering. I dag bruges et udtræk fra planten til at bedøve blister i munden med. Det der er værd at bemærke i forbindelse med gaverne er, at allerede ved Jesu fødsel, har det ligget i skæbnen, at han skulle dø tidligt.

Mange kommer til at synge ”forsvunden er nu al vor nød”, men der ligger en helt anden betydning i det oprindelige ord ”forvunden”. I modsætning til, at noget er ”forsvundet”, som betyder, at det pludseligt er væk, betyder ”forvunden” at noget er overvundet. Nøden er noget mennesket har kæmpet med og i kraft af Jesus er den nu overvundet.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?