Det er jul hos Katja


Gæsteindlæg af Katja Jensen

Der dufter af søde appelsiner med nelliker,og hele huset er pyntet med nisser, guilander og juleengler og deres tro føgle svende og juletræet står i stuen “bar” den endnu ikke pyntet. Da vi er ude handle de sidste julegaver ind, og de små ansigter står i ude i den fine hvide sne, og kigger ind i buktikken, i håb om af se hvad de får i gave af den rare gamle julemand, som faderen eller bedstefaderen, spiller hvert år. men ak det er ikke til dem det er til de børn på sygehuset, dem som ikke kan komme hjem, da de er meget syge, dem må man ikke forglemme.
Når de er kommet hjem bliver de uden for, og bygger en snemand og en snekone det skal han jo have, han skal heller ikke være alene juleaften. Nu råber deres moder og siger de skal ind ig skifte til deres fine tøj, for de skal i kirke, men inden da vil se årets julekalender, men nej det går ikke, for da er de i kirke for at høre om det lille jesusbarn som blev født juleaften, og om deres rejse til jerusalem, hvor maria sad på et æsel, hele turen dertil. De kan ikke vente til de skal hjem til den dejlige julesteg. og julekalenderens sidste afsindt. Da endlige kommer hjem, bliver børne ledt ind på et værelse, hvor der et fernsyn står klar til dem. imens passer moder stegen samt de brune kartfoler, og bedstemoderen skræler kartoflerne. Faderen og bedstefaderen pynter juletræet flot og skindene. da alle det hele er klar og træet pyntet, kan de små komme ud af værelset og de det pyntende juletræ og den velduftende julesteg står klar, til af bliver spidst. Hvor er den ris´al la manen henne den skal de jo osse have. den med mandlen i. Den som finder mandlen, får en ekstra julegave, noget alle kan bruge. Efter den velsmagende middag, samles det ved juletræet. hvor faderen og moderen henter alle julegaver, som de har købt, til hver og en. “Det handler om af giv og ikke af få” siger bestefaderen. Hvad mener han med det tænker den yngste af dem alle. der kommer en stor gave, er det dukkehus som sidsel ønsker sig? Og den lange blå pakke er den til mig? og hvad med den lave med brede, er det til moder, hov der er en til, er til bedstmoder. og bestefader, det er nok den bløde pakke. og fader et er nok den den lille pakke.
Ja, julegaver er mange af. Bare de syge børn på sygehuset bliver glade for gaverne, som alle folk giver dem, hov nu forstår, lille frede hvad bedstefaderen mente, det med af giv. det handler om af glæde andre. selv de hjemmelavede julegaver. Nu er alle julegaverne under træet, og så skal deres synges, Højt fra træet grønetop, og på loftet sidder nisssen. og alle de andre kendte, julesalmer. og efter de har synget salmerne, skal der pakkes julegaver op. men “hov hvor er julemanden, ham som kommer hvert år” spørger sidsel og frede i munden på hinanden. “Han kommer ikke i år, Han skal besøge andre børn i år.” “Ja, julemanden er en travl man, han skal rundt alle små børn i hele verden” tilføjer bedstefaderen, “Så behøver han ikke komme hjem til os” siger sidsel og løber hen til døren og brøler det ud i den kolde luft. faderen henter hende igen, og de fortsætter med af dele julegaverne ud, hvor glade, beundre deres gaver, med et smil, som varmer om hjertet. Så ved vi at Det er jul.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?