Årets TV julekalender på TV2 og DR i 2013

Info: Du kan købe alle de bedste julekalendere og julefilm her

I Danmark har julekalendere en helt særlig plads i hjerterne hos både voksne og børn i December. Det er en hyggelig og underholdende dansk tradition at se julekalender, og ofte er det børns store farvorit i juletiden – naturligvis lige overvundet af julegaver den 24 December.


En typisk julekalender består af 24 afsnit som overordnet omhandler julen, dog gik eks, “The Julekalender” i 25 afsnit. DR lavede den første rigtige TV-julekalender “Historier fra hele verden” i 1962, og man ønskede allerede dengang at målrette historien mod børn. Danmarks absolut mest succesfulde julekalendere er blevet produceret af TV2 og DR, og hvad mon de har på programmet i år?

Årets jule-kalender i TV:

På DR1: I modsætning til TV2, der kommer med en helt ny julekalender, har DR1 valgt, at seerne i 2011 skal have et gensyn med ”Nissebanden i Grønland”.

Den blev sendt første gang tilbage i 1989, og den gik hurtigt hen og blev en kæmpe succes hos både store og små. Specielt de iørefaldende sangnumre gik rent ind hos mange, og de synges og nynnes stadig af mange i december.

TV2 sender Ludvig og julemanden.
Ludvig og Julemanden foregår i Nordjylland, på Børglum Kloster, hvor Ludvig flytter ind sammen med sin familie. Her skal de bo, indtil de skal flytte udenlands i forbindelse med faderens arbejde.
Ludvig bliver dog hurtigt overbevist om, at der gemmer sig en særdeles værdifuld skat i klosteret, og han går i gang med at lede efter den.


Andre gode TV julekalendere fra tidligere år:

Jul i Valhal
Sofies mor er en rigtig karrierekvinde. Desværre for Sofie har moren nu fået arbejde Singapore, og Sofie er rigtigt ked af at hun skal flytte skole. For at få tingene omkring flytningen til at passe sammen, skal Sofie og hendes mor, Tove, bo hos mormor Ragnhild i skovløberhuset indtil de skal rejse fra Danmark.

Pyrus og alletiders nisse
Alletiders nisse er en uafhængig fortsættelse af Alletiders Jul. Efter at have boet hos Guttenborg i rigsarkivet, er Pyrus blevet sendt tilbage til Nissernes Verden for at stå i lære som arkivnisse.

Pyrus i alletiders eventyr
I TV2´s “Pyrus i alletiders eventyr”, bliver Bertramsen givet opgaven at samle alle eventyr til den lille nye prins. Pyrus hjælper med at samle alle eventyr til Kandis og Gyldengrød, men undervejs går det galt! Har du ikke set “Pyrus i alletiders eventyr”? Se denne julekalender fra TV2 hvis du kan lide julesange, tryllevers, julehygge, konfekt, Pyrus og meget meget mere.

Pyrus og alletiders julemand
Julen står for døren og Pyrus ærgrer sig over, at Julemanden ikke må give gaver til nisserne, og beslutter sig derfor for at skrive et brev til Julemanden. Han bliver dog noget skuffet over, at Julemanden ikke svarer ham, og giver sig i stedet til at trylle ham frem.

Jesus & Josefine
Denne roste og populære seersucces “Jesus & Josefine“, omhandler Josefine og hendes bedste ven Oskar, der går ind i en butik hvor de opdager en tidsmaskine, der transporterer dem 2.000 år tilbage i tiden. I deres rejse tilbage i tiden møder de Jesus som barn. De besøger Jesus flere gange, og gradvist ændrer deres besøg Jesus liv, som påvirker de fortællinger, Bibelen har om Jesus. (Du kan købe Jesus & Josefine her)

PAGTEN
DRs julekalender 2009 hedder PAGTEN, og den omhandler bl.a. det ansvar vi mennesker har i forhold til de fælleskaber, vi er en del af. Lars Ranthe er bekræftet som medvirkende i serien, hvor han skal spille nisse i de 24 afsnit, men dog ikke på den traditionelle måde: “det er ikke en traditionel julekalender, hvor jeg skal have rød hue og hvidt skæg på. Julekalenderen foregår i et Narnia- / Ringenes Herre-agtigt univers med trolde og børn, der skal opklare noget. Lidt a la Absalons Hemme-lighed,” udtaler Lars til B. T.

Har du en kommentar til årets julekalendere på TV2 og DR, er du meget velkommen til at dele den med os! Du er også meget velkommen til at skrive en juleartikel her på JuleBlog.dk.Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?