Alletiders julemand – Pyrus

Info: Du kan købe Pyrus og alletiders julemand her

Julen står for døren og Pyrus ærgrer sig over, at Julemanden ikke må give gaver til nisserne, og beslutter sig derfor for at skrive et brev til Julemanden. Han bliver dog noget skuffet over, at Julemanden ikke svarer ham, og giver sig i stedet til at trylle ham frem. Det Pyrus ikke ved er, at Julemanden faktisk allerede er i arkivet, men blot står og taler med Gyldengrød, og da man ikke kan trylle nogen frem, der allerede er der, går det helt galt med Pyrus’ tryllerier, og pludselig har Julemanden glemt hvem han er.

Inde ved siden af i menneskenes verden, har Birger Bertramsen og Frk. Brahe fået besøg af inspektør Krusø, der har til hensigt at afdække det han mener, er en sammensværgelse i Rigsarkivet. Det er dog ikke helt belejligt for Bertramsen og Brahe at skulle trækkes med Krusø, da de har fået til opgave, at skrive en afhandling om julemanden til kongehuset, der gerne vil indvie husets nyeste medlem, en prinsesse fra fjernøsten, i historien om julemanden.

Men hvad skal de gøre, for Julemanden har jo glemt, hvem han selv er? Nisser og mennesker slår sig sammen om at genskabe historien om julemanden, og Pyrus og Kandis rejser tilbage til 300 f. Kr. til Byen Myrra hvor historien om Skt. Nikolaos begynder. I løbet af serien kommer de to unge nisser omkring alle de forskellige historier og fortællinger om julemænd og – kvinder, og de bliver mere og mere forvirrede, for hvis der er så mange forskellige, hvem er Julle så?

Også i menneskenes del af arkivet spidser situationen til i takt med, at Krusø’s iver efter at afsløre fup og svindel på arkivet intensiveres. Han tropper op i arkivet med aflytningsudstyr og mistænker Bertramsens bestilling af honningkager for at være en større leverance af narko, og stiller med en narkohund. Samtidig er Bertramsen blevet ramt af en slem allergi, som ingen ved hvor kommer fra. Frk. Brahe får dog en mistanke om, at allergien skyldes computeren og udstyrer derfor Bertramsen med en virtual reality hjelm.

I denne udgave af fortællingen om Pyrus kommer vi igennem alle fortællingerne om hvem Julemanden kan være, og børnene får en idé om, at Julemanden rent faktisk har levet, måske ikke som julemanden, men som en figur der havde de samme egenskaber som julemanden. Noget af temaet omkring computere og teknikken imod det gamle arkiv fortsætter i denne fortælling, hvilket hænger godt sammen med den tidsrejse nisserne kommer ud på i jagten på Julemanden. Igen en julekalender for hele familien med alt hvad det indebærer af jul, traditioner og hygge.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2022 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?