1. juledag

Den 25. december, også kaldet 1. juledag, er faktisk den rigtige dag at fejre jul.

Det lyder måske mærkeligt i manges ører. Vi ved alle, at julen er den tid på året, hvor vi fejrer Jesu fødsel, men at fødselsdagen tilbage i ca. år 300 e. Kr. af kirken blev fastsat til den 25. december, er mange ganske givet ikke klar over. Det betyder, at i kirken begynder selve nedtællingen til jul, forberedelserne til højtiden, 4 søndage før den 25. december, også kaldet adventstiden.

I flere lande, blandt andet de engelsktalende, fejres julen med mad og gaver den 25. december, mens dagen her i landet primært kendes som den helt store familie-julefrokostdag. Her kræses der for gæsterne med alle mulige lækre retter, helst hjemmelavede, og det er noget, mange ser frem til hele året.

Andre vælger dog også at bruge dagen til at koble af ved at hygge sig derhjemme med et par gode film, lade ungerne have det sjovt med deres nye gaver og på denne måde lade op til de efterfølgende juledage, som ofte er præget af forberedelserne til nytårsaften.

I dag har dagen også udviklet sig til en af årets store gå-i-byen dage, og både barer og diskoteker lokker med masser af specialtilbud, lave entrépriser og arrangementer, som skal få folk op af sofaen og ud i byen.0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

Vi er ikke online lige nu, men bare send os en mail så vender vi tilbage asap.

Sending

©2023 JuleBlog.dk fra Online Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?